Francis kooktip van de maand: Kabeljauw visschotel

Foto: Francis Kuijk

Francis heeft voor de maand september weer een leuke kooktip. Deze keer een recept voor een kabeljauw visschotel!

Beste lezer,

Ik vind dit toch een van de leukste recepten om te maken en ook nog eens een van de lekkerste. Het is er eentje die zich leent voor allerlei vullingen. Hierbij een variant met kabeljauw, een mooi stevig vis soort. Wat ik zo apart vind aan dit recept voor “Kabeljauw Visschotel” is de topping. Bij ovenschotels word vaak aardappelpuree, of gegratineerde aardappelschijfjes, of bladerdeeg gebruikt, maar in dit recept gebruiken we filodeeg. Filodeeg is misschien wel het dunste variant in deegsoorten en bestaat hoofdzakelijk uit bloem, water en een beetje olie …. en als je het zelf gaat maken …. vergt het veel kennis van techniek vooral. Gelukkig kopen we filodeeg tegenwoordig gewoon in de supermarkt. Jaaaaa …. gewoon in de diepvries!

Probeer het recept, geniet van je prestatie, en probeer het dan nog een keer met je eigen invulling. Met dit receptje kan je echt ZO VEEL!

Met culinaire groetjes!
Francis

Kabeljauw visschotel

  • 1 grote ui in ringen fijngesneden
  • 1 knolvenkel fijngesneden
  • scheut olijfolie
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 200 ml witte wijn
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 150 ml slagroom
  • 600 g kabeljauw, 3-4 cm blokken gesneden
  • klein bosje platte peterselie fijngehakt
  • 2 el verse dragon fijngesneden
  • peper & zout
  • 100 g roomboter gesmolten
  • 6-10 vellen filo bladerdeeg

Verwarm de oven op 180 graden celsius en vet alvast een 2 liter ovenschaal in.

  1. Doe een scheut olijfolie in een wok en bak, terwijl je af en toe roert, op halfhoog vuur de uien en venkel voor ongeveer 10 minuten.
  2. Bak de knoflook mee voor 1 minuut en voeg de wijn toe. Laat het mengsel enkele minuten zachtjes koken tot het vocht voor de helft verdampt is.
  3. Roer de tomaten erdoorheen en laat het mengsel 15 minuten zachtjes doorkoken of totdat je een wat dikkere saus hebt.
  4. Neem de pan van het vuur er roer de slagroom, vis en kruiden erdoorheen. Schep het mengsel alvast in de ovenschaal.
  5. Bestrijk elke vel filo bladerdeeg aan één kant met de gesmolten boter en verfrommel iedere vel in een hoopje op de vis. Zo bekleedt je de hele schaal met “verfrommelde zakdoekjes” van filo bladerdeeg.
  6. Bak de visschotel goudbruin in ongeveer 25 minuten in de oven.

Ga naar mijn website voor meer recepten. (https://www.bakkenenkoken.com/kabeljauwvisschotel)


Wie is Francis

Francis Kuijk

De Nederlands-Australische Francis met haar Indische roots is een schoolvoorbeeld van wat iemand met passie en drive kan. Ze werd publiekslieveling en finalist van het 4e seizoen Heel Holland Bakt en is sindsdien volop bezig met ondernemen. Naast het geven van demo’s en workshops publiceert ze in 2017 haar eerste kookboek Francis Bakt & Kookt Thuis, is huischef in Omroep Brabant’s praat- en kijkprogramma Brabants Bont en is de afgelopen twee seizoenen vaste gast geweest bij het TV programma van Omroep Max, Tijd Voor Max. Ze is recentelijk begonnen met haar Deliciously Healthy Tour waar ze mensen in het bedrijfsleven laat zien en proeven dat gezond eten ook lekker kan zijn.

Zelfontwikkeling, proactief zijn en het beste uit jezelf halen vindt ze belangrijk. Vanuit haar eigen ervaringen inspireert ze mensen om talenten en passie te ontdekken en lef te hebben om daarmee aan de slag te gaan.

Francis is een mensen-mens. Samen zijn en koken voor haar gezin, familie en vrienden is haar ultieme zondag middag.

article
82339
Francis kooktip van de maand: Kabeljauw visschotel
Francis heeft voor de maand september weer een leuke kooktip. Deze keer een recept voor
https://den-bosch.nieuws.nl/nieuws/82339/francis-kooktip-van-de-maand-kabeljauw-visschotel/
2018-09-24T20:05:32+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/156/2018/09/24195909/kabeljauw-visschotel-gezonder.jpg
Francis Kuijk, kabeljauw, visschotel
Nieuws