Francis baktip van de maand: Banaan & Bessen Muffins

Foto: Fotostudio Image & Motion

Francis heeft voor de maand oktober weer een leuke baktip. Deze keer een recept voor lekkere muffins.

Beste lezer,

Deze muffins zijn overheerlijk en ook nog eens gezond. Een hele goede voor de lunchtrommel naar school, of voor een tussendoortje op het werk. Bij ons thuis zijn ze altijd zo op. Ik maak dus nooit een enkel receptje, maar altijd een dubbele …. dan houd ik genoeg over om ook nog eens in te vriezen. Lees hoe je dat het beste kan doen onder aan het recept.

Met culinaire groet,
Francis

Banaan & Bessen Muffins (16-20 stuks)

Muffins:
240 g volkorenbloem
240 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
¼ tl zout
½ tl kaneel
85 g honing
100 g palmsuiker
2 geprakte rijpe banaan (250 g)
60 g halfvolle vanille yoghurt
1 ei (L), losgeklopt
180 ml halfvolle melk
215 g diepvries blauwe bessen (of bessen mix), niet ontdooien

Crumble:
75 g havervlokken
60 g walnoten, gehakt
2 el volkorenbloem
2 el geraspte kokos
2 el kokosbloesemsuiker
2 el sesamzaadjes
50 g kokosolie of roomboter, gesmolten
2 el honing

Verwarm de oven op 185 °C hetelucht. Vet een muffinblik in met bakspray.

1. Meng de bloem, baksoda, zout en kaneel door elkaar in een kom.
2. Neem een andere kom en meng met een garde de honing en palmsuiker samen. Voeg hier aan toe de banaan, yoghurt en ei en mix het even door.
3. Giet natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en spatel het om. Voeg geleidelijk de melk hier aan toe. Spatel de bevroren blauwe bessen er nu ook doorheen. Vooral niet over-mixen.
4. Vul de holtes halfvol met het beslag. (Vul eventueel lege holtes halfvol met water voor gelijkmatiger bakken.)
5. Meng alle crumble ingrediënten door elkaar in een kom. Strooi een royale laag crumble op elke muffin en druk het lichtjes in het beslag.
6. Bak de muffins in 20-25 minuten gaar. Laat ze even in de vorm afkoelen en zet ze dan voorzichtig over op een koelrek.

TIP! Deze muffins kan je heel goed invriezen. Verpak ze in individuele zakjes en dan in een luchtdicht bewaardoos in de vriezer. Ontdooi de muffins in de koeling en verwarm ze even in de magnetron. Smullen maar!


Wie is Francis

Francis Kuijk

De Nederlands-Australische Francis met haar Indische roots is een schoolvoorbeeld van wat iemand met passie en drive kan. Ze werd publiekslieveling en finalist van het 4e seizoen Heel Holland Bakt en is sindsdien volop bezig met ondernemen. Naast het geven van demo’s en workshops publiceert ze in 2017 haar eerste kookboek Francis Bakt & Kookt Thuis, is huischef in Omroep Brabant’s praat- en kijkprogramma Brabants Bont en is de afgelopen twee seizoenen vaste gast geweest bij het TV programma van Omroep Max, Tijd Voor Max. Ze is recentelijk begonnen met haar Deliciously Healthy Tour waar ze mensen in het bedrijfsleven laat zien en proeven dat gezond eten ook lekker kan zijn.

Zelfontwikkeling, proactief zijn en het beste uit jezelf halen vindt ze belangrijk. Vanuit haar eigen ervaringen inspireert ze mensen om talenten en passie te ontdekken en lef te hebben om daarmee aan de slag te gaan.

Francis is een mensen-mens. Samen zijn en koken voor haar gezin, familie en vrienden is haar ultieme zondag middag.

article
82946
Francis baktip van de maand: Banaan & Bessen Muffins
Francis heeft voor de maand oktober weer een leuke baktip. Deze keer een recept voor
https://den-bosch.nieuws.nl/nieuws/82946/francis-baktip-maand-banaan-bessen-muffins/
2018-10-21T16:47:50+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/156/2018/10/21165945/DSM-FIT-banaan-bessen-muffin-lr.jpg
baktip, Francis Kuijk, muffins
Nieuws