Jonge Gabriella van Dockum uit Den Bosch schittert naast musicalsterren

Gabriella van Dockum
Gabriella van Dockum
Foto: Telekids Musicalschool/RTL Talent Academy

Den Bosch – De 12 -jarige Gabriella uit Den Bosch staat vrijdag 28 en zondag 30 juni samen met professionele en bekende sterren Jannemien Cnossen, Hymke de Vries en Daan van Rijssel in de spotlights tijdens de musical ‘Stella in de sterren’ in het Stadsschouwburg van Utrecht. Ze mag de rollen van het ensemble spelen; het ensemble bestaat uit vier rollen. ‘Een grote verantwoordelijkheid,’ vindt Gabriella zelf ook. ‘Dat maakt het tegelijkertijd zo fantastisch leuk!’

Leerlingen van alle (40) vestigingen van de Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy staan elk jaar tijdens de grote zomervoorstellingen naast professionele musical-sterren op het podium van prominente theaterzalen. Alle leerlingen beleven zo samen hoe het is om in een grote musicalproductie te staan.

De jonge Gabriella zit nu vier jaar in de TopClub in Den Bosch. Dat ze het ensemble, een van de hoofdrollen in de musical ‘Stella in de sterren’ speelt, brengt wel extra veel repetitiedagen met zich mee, want leerlingen die hoofdrollen vertolken in de grote eindvoorstellingen repeteren extra vaak voor de uitvoering. Geen probleem voor Gabriella. “Ik vind het super gaaf om een hoofdrol te mogen spelen. De repetities gaan heel goed. Het samenspel is echt iets waarvan ik geniet.”

De landelijke TopClubs zijn er voor talentvolle en ambitieuze leerlingen, die samen wekelijks zang- dans- en toneellessen volgen. Aan het eind van het seizoen doen ze auditie voor een hoofdrol in de eindvoorstelling. Ook om toegelaten te worden tot de TopClub moest Gabriella auditie doen. Dat ging gelukkig van een leien dakje en nu kijkt ze enorm uit naar haar optreden in die eindvoorstelling. “Ik heb ontzettend veel zin in de eindvoorstelling. Ik kan echt niet wachten totdat ik op het grote podium mag staan en de musical kan spelen. Ik kijk er echt naar uit!”

Elke week lessen zang, dans en acteren

Kinderen en jongeren krijgen bij de Telekids Musicalschool en de RTL Talent Academy elke week les in zingen, dansen en acteren, in hun eigen leeftijdscategorie. De tweede helft van het schooljaar werken zij toe naar de grote zomervoorstelling. In september kunnen kinderen van 4 t/m 18 jaar starten met lessen in de basisgroepen. Daarnaast zijn er het jaar door diverse auditiedagen om te kunnen instromen in een Topclub. De volgende auditiedag is 31 augustus in Amersfoort. Meer informatie op www.telekidsmusicalschool.nl.

‘Stella in de sterren’

‘Stella in de sterren’ gaat over een meisje dat zich alleen voelt, omdat ze zich anders dan anderen voelt. De musical met leerlingen van de musicalschool, violiste, zangeres en stemactrice Jannemien Cnossen, actrice, stemactrice en regisseuse Hymke de Vries en Daan van Rijssel, bekend van onder meer André het Astronautje en tv-series als B.A.B.S, Flikken Maastricht en Gooische Vrouwen is te zien in het Stadsschouwburg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen