Songfestival 2020 niet in Den Bosch

Foto: Gemeente Den Bosch

De gemeente Den Bosch is afgevallen als kandidaat-stad voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival. Dat heeft de projectorganisatie ESC 2020 vanmiddag bekend gemaakt.

Den Bosch was één van de vijf steden die zich kandidaat stelde. Met veel enthousiasme en trots heeft de gemeente 10 juli een bidbook aangeboden aan Shula Rijxman van de NPO. Eerder hadden negen gemeenten gemeld dat zij van plan waren een bidbook in te dienen.

Vanaf hun vakantieadres reageren burgemeester Jack Mikkers en wethouder Mike van der Geld teleurgesteld op de uitslag. ‘Samen met onze partners, de directie van de Brabanthallen, de provincie Noord-Brabant en Visit Brabant, hadden we in korte tijd een kwalitatief goed bidbook opgesteld. Ons boek sprankelde door de inhoud en was onderbouwd met een solide financiële basis.

Douze de groeten uit Brabant

De slogan van de gemeente ‘Douze de groeten uit Brabant’ is overal gewaardeerd. Via alle (sociale) media heeft die heel veel positieve reacties opgeroepen. De gezamenlijke ambitie was te gaan voor een groots Eurovisiefeest in Brabant. Vanuit de kracht en kwaliteiten van ons land, van Brabant en van Den Bosch. Daarvoor had de gemeente een uitstekende locatie als de Brabanthallen beschikbaar. En het aanbod van een zeer gevarieerd aanvullend programma in de hele provincie. Maar de jury heeft gesproken.’

Op de kaart gezet

Met de aanbieding van het bidbook is Brabant en ‘s-Hertogenbosch weer op een bijzondere manier op de kaart gezet. De gemeente wenst de twee overgebleven kandidaat-steden Rotterdam en Maastricht veel succes toe in de laatste fase van de selectie. De gemeente ‘Den Bosch wil graag betrokken blijven bij de organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 om van dit bijzondere evenement in Nederland een groot feest te maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen