Scouts vertrekken naar World Scout Jamboree in West-Virginia

Ongeveer 40 scouts uit de omgeving Den Bosch / Tilburg zijn in de nacht van zaterdag op zondag vertrokken naar de World Scout Jamboree in West-Virginia.

De scouts verzamelde vannacht rond half drie bij het scoutinggebouw aan de T.M. Kortenhorstlaan in Rosmalen. De afgelopen maanden hebben de scouts toegeleefd naar het avontuur wat ze gaan beleven tijdens de World Scout Jamboree. Zoon 1000 scouts vertrokken afgelopen nacht vanuit 19 locaties in Nederland op weg naar West-Virginia.

Rond half vier vertrokken de scouts per bus vanuit Rosmalen naar de luchthaven in Frankfurt, vanaf waar ze tijdens een vliegreis van ongeveer 9 uur aankomen in de Verenigde Staten. Ook de busrit naar het WSJ-terrein duurt nog een paar uur. Ze zullen in de nacht van zondag op maandag (Amerikaanse tijd) aankomen op het WSJ-terrein.

In West-Virginia ontmoeten ze 50.000 scouts uit 150 landen van over de hele wereld. De World Scout Jamboree (WSJ) vindt eens in de vier jaar plaats. De World Scout Jamboree speelt zich af op een terrein zo groot als de stad Utrecht inclusief de buitenwijken.

De scouting troep van 40 personen die vannacht vanuit Rosmalen vertrok heeft als troep naam de Bossche Bollen. Alle 19 troepen van scouting Nederland die aan de World Scout Jamboree mee doen hebben een team naam die is vernoemt naar lekkernijen uit Nederland.

De WSJ wordt geopend op 22 juli en duurt tot 2 augustus.

Reacties