Ruim 1400 vrijwilligers van Stichting Care bag maken care bags voor kankerpatiënten

Foto: Stichting Care bag

Stichting Care bag is een vrijwilligersorganisatie voor borstkanker en andere kanker patiënten. We maken met ruim 1400 vrijwilligsters care bags, drain tasjes om de patiënt te ondersteunen in het proces en het zo wat draaglijker te maken. Ze het gevoel te geven dat ze er niet alleen voor staan en gesteund worden door iemand onbekend, dat is zo’n bijzonder gevoel! De care bag is een cadeautje, gratis voor de ziekenhuizen en patiënten.

Door mijn eigen ervaringen met borstkanker is onze stichting ontstaan m.m.v. mijn oncologe Dr.Bessems in het Jeroen Bosch ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch. Het verplegend personeel van twee afdelingen maken daar sinds januari 2017 de patiënt blij met de care bag, ook ziet het er op de afdelingen een stuk vrolijker uit! Inmiddels zijn er 35 ziekenhuizen door het hele land die de care bags ontvangen.

Onze stichting wil graag wat meer bekendheid krijgen en we willen verder uitbreiden om nog meer patiënten te verrassen! Om dit allemaal mogelijk te blijven maken zijn we afhankelijk van donaties van particulieren en bedrijven, in de beginperiode waren de kosten voor onszelf.

Wilt u meer informatie of een donatie doen? Alle gegevens vind u op www.stichtingcarebag.nl

Ineke Gallé-Rovers
Stichting Care bag

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen