Familie Tsang ontvangt Bourgondische Award uit handen van Soenil Bahadoer

Foto: bymarjo

Bourgondische Award voor het eerst uitgereikt! De gelukkige winnaar is restaurant O&O uit St. Willebrord. In aanwezigheid van burgemeester Mikkers, jury en genodigden ontving de familie Tsang uit handen van Soenil Bahadoer deze prestigieuze nieuwe prijs.

De jury van de Bourgondische award heeft tijdens de feestelijke openingsavond op 9 september, voor de eerste keer deze Award uitgereikt. Sinds 2003 werd jaarlijks een Bourgondiër van het jaar gekozen. Later aangevuld met de Starter en Stayer award. Dit concept was aan vernieuwing toe vond het bestuur van Bourgondisch ’s-Hertogenbosch. Er werd gezocht naar een toekomstbestendig hybride concept. Met de Bourgondisch Award kan men jaren vooruit. Elk jaar zal de award een ander thema hebben. Dit jaar is gekozen voor het thema ‘innovatie’.

De jury bestaande uit Bob Hutten (Hutten exclusieve catering), Soenil Bahadoer (Meesterkok van Restaurant De Lindehof **) en Hans Steenbergen, Hoofdredacteur Food Inspiration) heeft restaurant O&O bekroond vanwege de sporen die zij binnen het thema ‘innovatie’ verdiend heeft.

Juryrapport

De familie Tsang is een van de vaandeldragers van de vernieuwing van de oriëntaalse keuken. In 1982 gestart met restaurant Nieuw Hong Kong in St Willebrord; in 1990 verhuisd naar een grotere locatie aan de Dorpsstraat. Al vele jaren worden gasten verwend met Oriëntaalse heerlijkheden – een plek waar Oost en West elkaar ontmoeten.

De ontwikkeling van een klassiek Chinees afhaalrestaurant naar een gastronomisch Oriëntaalse keuken vraagt grote toewijding. Niet alleen heb je een gemotiveerde familie en een geweldig culinair team nodig, ook je gasten moeten het streven naar eens steeds hogere kwaliteit begrijpen en waarderen. Het is een grootse prestatie van de familie Tsang dat dit is gelukt.

Door trouw te blijven aan echte smaken, open te blijven staan voor vernieuwing en eerbied te hebben voor het pure product, is de keuken van O&O een begrip. Een schitterende bekroning kwam in 2018 met de toekenning van een Michelinster.

Het restaurant is een levenswerk waaruit een enorme liefde spreekt voor de rijke Aziatische keuken; O&O is een culinaire bestemming waar de gast een bijzonder smaakavontuur beleeft. Het restaurant is een bestemming waar iemand – uit Brabant en ver daarbuiten -zich thuis voelt.

Openingstijden Bourgondisch ’s-Hertogenbosch 2019

  • Donderdag 12 september 18.00 – 01.00 uur (relatieavond/besloten)
  • Vrijdag 13 september 16.00 – 01.00 uur
  • Zaterdag 14 september 11.30 – 01.00 uur
  • Zondag 15 september 11.30 – 23.00 uur
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen