VPRO kinderprogramma opgenomen in het JBZ

Foto: JBZ

Het VPRO kinderprogramma ‘De Proefkeuken’ heeft voor een programma over tatoeages opnames gemaakt in het JBZ ziekenhuis op de afdeling Dermatologie en de Centrale Sterilisatie Afdeling.

Presentator Pieter Huls zit in de gevangenis en heeft iemand ontmoet die hem heeft geïnspireerd om een tatoeage te nemen. Willem en hij verzamelen alles wat je daarvoor nodig hebt: een cactusprikker, inkt en inspiratie. Ze maken zelfs een tatoeëermachine met een vers getrokken koperdraad. Ze vergeten alleen nog iets: hygiëne.

Dermatoloog Monique Andriessen legt aan Pieter uit wat er met je huid aan de hand is als het ontstoken is en wat hygiëne inhoudt. Peter van Tiggelen, medewerker steriele medische hulpmiddelen van de CSA laat zien hoe onverstandig het is om voor een tatoeage een cactusprikker te gebruiken. Daar moet je een hele schone naald voor nemen.

Bekijk HIER de aflevering.


  • Wil jij ook een gezonder en vitaler leven? Doe dan mee met Fit Challenge De Langstraat! KLIK HIER voor meer info. Inschrijven mogelijk vanaf medio september. Start 06-01-2020.
  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • KLIK HIER om de nieuwe website van Balkenende Media te bekijken!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen