Documentaire over het kerkkoor van de Sint-Jan Kathedraal

Foto: Schola

Regisseur Hans Borgman maakte voor het televisieprogramma ‘Goud van Brabant’ de documentaire serie ‘Schola’. In tien afleveringen vertelt hij over de leden van het koor in de Sint-Janskathedraal in ‘s-Hertogenbosch. De serie wordt vanaf zaterdag 19 oktober aanstaande uitgezonden op Omroep Brabant.

1,7 Miljoen Nederlanders zingen in een koor. Schola Cantorum is het koor van de Sint-Janskathedraal. Wekelijks verzorgen zij de muzikale begeleiding bij de liturgie in de kathedraal in ‘s-Hertogenbosch. Hans Borgman maakte de documentaire serie ‘Schola’ over het koor. De serie laat het koor zien als levend monument. Wat motiveert de vaak jonge en soms niet gelovige koorleden te zingen in de kerk?

Borgman toont de tradities, de gedreven docenten, de enthousiaste koorleden, het zangonderwijs, maar zet vooral thema’s als vriendschap, saamhorigheid en traditie centraal.

‘Schola’ onderdeel van ‘Goud van Brabant’
De documentaire serie ‘Schola’ is onderdeel van het televisieprogramma ‘Goud van Brabant’. In het programma nemen Brabantse talenten, van jong tot oud en van amateur tot professional, de kijker op geheel eigen wijze mee naar vroeger. Stichting Nieuwe Helden maakt het programma in samenwerking met Erfgoed Brabant in opdracht van de provincie Noord-Brabant en Omroep Brabant.

Naast de documentaire ‘Schola’, bevat het programma ‘Goud van Brabant’ wekelijks een reportage waarin een thema als archeologie of muziek wordt behandeld. Een Junior Reporter, een kind tussen de 11 en 15 jaar, interviewt een Brabantse senior over een persoonlijk verhaal van vroeger en een creatief talent verbeeldt een erfgoedverhaal op geheel eigen wijze: denk aan een lied, animatiefilm, spoken-word of fotografie. Een actuele uitgaansagenda maakt het programma compleet.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=atIYHLN7kcI

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen