Hufterig rijgedrag wordt aangepakt

Foto: Politie

De gemeente ’s-Hertogenbosch krijgt vaak meldingen van inwoners uit de binnenstad over auto’s die veel te hard rijden. Op die manier zorgen deze weggebruikers voor een onveilige situatie. En dat geeft inwoners en bezoekers een onveilig gevoel.

Samen met politie en de sociale recherche zijn er in september en oktober verschillende avondacties gehouden. Er werd gekeken naar het verkeersgedrag, de technische staat van de auto’s en het gebruik van alcohol in het verkeer. De opbrengst is niet mis.

Burgemeester Jack Mikkers: “Hufterig rijgedrag pakken we aan. Het kan niet zo zijn dat autobestuurders zorgen voor gevaarlijk weggedrag en anderen een onveilig gevoel geven. Je ziet dat dit soort acties, waarbij we als overheid samenwerken, succesvol is. Ons voornemen is dan ook om dit vaker te gaan doen.”

Bij de controle van 31 oktober werd voor €2200 aan openstaande boetes geïnd en werden deelden vijftig bekeuringen uit. Bijvoorbeeld voor het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het rijden en door rood rijden. Verschillende mensen droegen geen autogordel, en kregen daar een bekeuring voor. Ook het niet hebben van een geldig rijbewijs, het zonder verzekering of met kapotte verlichting rijden is bekeurd. Bij de controle is erook een wietdealer opgepakt. Hij had behalve een grote hoeveelheid softdrugs ook harddrugs bij zich had.

Bij eerdere controles is een aantal bestuurders van dure auto’s met buitenlandse kentekens aangehouden. Zij moesten alsnog belasting betalen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen