Auto in vlammen op aan de Heng Meng in Den Bosch

In de Bossche wijk de Maaspoort is in de nacht van zaterdag op zondag, een geparkeerde auto in vlammen opgegaan. De brandweer van Den Bosch kreeg rond 02:05 uur de melding van de autobrand aan de Heng Meng in Den Bosch.

Bij aankomst van de brandweer stond een geparkeerde auto aan de voorzijde volledig in brand. De brandweer wist de brand snel te blussen, maar kon niet voorkomen dat het voertuig door de brand verloren ging. Een buurtbewoner hoorde een scooter wegrijden en merkte kort daarop het brandende voertuig op. De buurtbewoner aarzelde geen moment en sloeg een raam van een langs het brandende voertuig geparkeerde auto in, zodat hij de deur van binnenuit kon openen en het voertuig vervolgens weg kon rijden. Hierbij voorkwam de buurtbewoner dat de brand oversloeg naar dit voertuig.

De politie heeft de brand in onderzoek, al wordt uitgegaan van brandstichting. Kort na de brand verstuurde de politie een burgernet bericht waarin men vroeg om verdachte zaken die met de auto te maken konden hebben te melden bij de politie. De politie heeft bij de eigenaar aangifte opgenomen en doet verder onderzoek een bergingsbedrijf is ingeschakeld on het uitgebrande voertuig weg te slepen. De brand trok ondanks het nachtelijke tijdstip flink wat bekijks.

Zondag in de loop van de dag zal de forensische opsporing van de politie onderzoek doen, tot die tijd zal de auto door de politie worden bewaakt.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen