Elin en Ashley voorleeskampioenen Den Bosch en omstreken

Afgelopen woensdag 19 februari organiseerde Babel de finales van de Bossche Voorleeswedstrijd  (voor leerlingen uit groep 7/8) én voor brugklassers (getiteld Read2Me). De winnaar van de Bossche Voorleeswedstrijd is Elin van de Mortel van Basisschool De Bron in Den Bosch. Ashley Irene van Het Jacob Roelandslyceum in Boxtel heeft de voorleeswedstrijd Read2Me gewonnen.

Voorleeskampioen 2020
De finale werd georganiseerd in Perron-3 in Rosmalen. Onder toeziend oog van ouders, leerkrachten, klasgenoten, opa’s en oma’s kozen twee vakkundige jury’s Elin en later Ashley als Voorleeskampioen 2020! Elin las voor uit Matilda en werd geprezen om haar stemgebruik en de uitstekende keuze van het fragment. Vooral hoe ze het krijtje (voor Matilda liefhebbers zeer bekend) een stem gaf vond de jury fenomenaal. Ashley kwam met haar fragment uit Pretty Little Liars van Sara Shepard als beste uit de bus van de brugklassers.

Brabantse finale
Elin gaat door naar de halve finale op 7 maart, waar zij strijdt voor een plekje in de Brabantse finale. Die wordt op 7 april gehouden in Theater de Leest in Waalwijk. Ashley gaat daar op 8 april voor de titel Brabantse Brugklas Voorleeskampioen 2020. Zij neemt het op tegen de andere Voorleeskampioenen uit Brabant tijdens de Provinciale Finale.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen