Controle patiënten op symptomen op locaties JBZ en prikposten

Foto: Jeroen Bosch Ziekenhuis

Vanaf maandag 23 maart vraagt het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) bij de ingang van alle locaties van het JBZ en de prikposten, aan patiënten en bezoekers of zij last hebben van: koorts óf hoesten óf benauwdheidsklachten/kortademigheid óf een combinatie hiervan.

Als u verwezen bent naar het ziekenhuis of op bezoek mag komen, heeft u gewoon toegang tot het ziekenhuis. Deze vraag wordt gesteld aan patiënten, bezoekers en medewerkers extra te beschermen. Om diezelfde reden de vraag aan patiënten ook om liefst alléén naar hun afspraak te komen. Als het echt nodig is, mag de patiënt maximaal één begeleider meenemen.

Heeft een patiënt of bezoeker geen klachten, dan krijgt deze een groen kaartje van de medewerker bij de ingang en kan deze zelfstandig naar binnen.

Heeft een patiënt of bezoeker wel klachten, dan krijgt deze een oranje kaartje van de medewerker bij de ingang en ook een chirurgisch mondneusmasker. De patiënt of bezoeker draagt dit mondneusmasker tot hij of zij de locatie weer verlaat. Deze gaat vervolgens zelfstandig naar zijn of haar afspraak.

Als iemand geen mondneusmasker kan dragen – bijvoorbeeld vanwege ernstige benauwdheid – dan wordt de patiënt of bezoeker naar een aparte wachtkamer gebracht. De patiënt wordt dan geholpen door een medewerker die beschermingsmaterialen draagt, zoals een mondneusmasker en spatbril.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Reacties