Bibliotheek lanceert de ThuisBieb

Smiling young woman with tablet lying on couch at home
Smiling young woman with tablet lying on couch at home
Foto: Babel

Babel Den Bosch en alle bibliotheekvestigingen zijn de komende tijd vanwege het Coronavirus gesloten. Doordat de meeste mensen deze periode thuis moet blijven is er ineens meer ruimte om te lezen. Boeken bieden plezier, afleiding en een fijne dagbesteding voor volwassenen én kinderen.

Om lezend Nederland tegemoet te komen, lanceren de Nederlandse bibliotheken de ThuisBieb: een app met 100 gratis e-books voor iedereen. Ook voor mensen die geen lid zijn van de Bibliotheek. De ThuisBieb is er in ieder geval tot en met 10 mei.

100 gratis e-books
De ThuisBieb bevat een selectie van 100 gratis e-books voor volwassenen én jeugd. Van populaire titels als Rinkeldekink van Martine Bijl en Stuntvlogger Sam van Jelmer Jepsen, tot te ontdekken boeken zoals Post voor Rus Ordelman van Bette Adriaanse en Alaska van Anna Woltz. De app is nu nog alleen beschikbaar voor iOS gebruikers, maar zodra Google de app goedkeurt (naar verwachting zeer binnenkort) kunnen ook Android gebruikers de app downloaden. Meer informatie op www.thuisbieb.nl.

#ikleesthuis
De ThuisBieb sluit aan bij eerdere initiatieven om het online aanbod van de Bibliotheek onder de aandacht te brengen. In de LuisterBieb, de app van de bibliotheek voor luisterboeken, zijn ruim 100 extra titels toegevoegd die beschikbaar zijn voor iedereen, ook voor mensen die geen lid zijn van de bibliotheek. Met #ikleesthuis laat lezend Nederland op social media zien hoe en wat er gelezen wordt in tijden van thuisisolatie.

Babel online
Ook landelijk en lokaal zijn er talloze online initiatieven op het gebied van lezen, kunst en cultuur. Op https://babeldenbosch.nl/babel-den-bosch-online.html is een selectie te vinden van deze initiatieven met tips voor jeugd, volwassenen en het onderwijs. Ook staan hier antwoorden op veel gestelde vragen over de dienstverlening van Babel.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen