Opnieuw daling coronapatiënten op IC

Foto: Pixabay

Het aantal coronapatiënten op de intensive care is gedaald tot 804. Dat zijn er 57 minder dan op dinsdag (861), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Daarnaast liggen er 431 mensen met andere aandoeningen op de intensive care.

Van de Nederlandse ic-patiënten met het coronavirus liggen er momenteel 776 in Nederland, 56 minder dan dinsdag. Verder verblijven 28 Nederlandse patiënten op intensivecareafdelingen in Duitsland. Dat is er eentje minder dan dinsdag, doordat iemand is teruggekeerd naar Nederland.

Het aantal Nederlanders dat aantoonbaar door het coronavirus is overleden, is toegenomen tot 4711. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 145 nieuwe meldingen binnengekregen over overleden patiënten.

In de officiële registratie staan alleen mensen die voor hun overlijden positief zijn getest op het virus. Het werkelijke aantal overledenen is waarschijnlijk beduidend hoger. Ook worden sterfgevallen vaak een of meerdere dagen later doorgegeven door de GGD’en.

Het aantal meldingen is hoger dan dinsdag, toen het RIVM ‘slechts’ 48 sterfgevallen meldde. Het verschil kan voortkomen uit het feit dat het weekend een dag langer duurde door Koningsdag. In weekenden worden steevast minder sterfgevallen doorgegeven dan doordeweeks.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen