Zaterdag Dag van het Naakt Tuinieren

Foto: CC0 Creative Commons / GORBACHEVSERGEYFOTO

Niet schrikken wanneer je dit weekend je buurman of buurvrouw naakt in de tuin het onkruid ziet wieden. Het is zaterdag 2 mei namelijk weer de internationale dag van het Naakt Tuinieren!

Positief zelfbeeld
De internationale dag van het naakt tuinieren wordt jaarlijks internationaal gehouden op de eerste zaterdag in mei. Die valt dit jaar dus op 2 mei. De dag is in 2005 voor het eerst georganiseerd in Amerika. De dag wordt gehouden omdat tuinieren met activiteiten als het onkruid wieden, bezig zijn met planten en snoeien, volgens de initiatiefnemers net zo goed naakt gedaan kunnen worden. Daarnaast zou het naakt tuinieren een gezonde praktijk zijn die aan een positief zelfbeeld kan bijdragen. 

Weersvoorspellingen
Zaterdagochtend trekken enkele buien over het land. Geleidelijk neemt de buiigheid toe en worden de buien ook feller. In de eerste helft van de middag zijn de buien het felst met in het midden en vooral het oosten kans op onweer en hagel. In het westen blijft het bij een enkele bui. Op de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden en in het westelijk kustgebied blijft het zelfs overwegend droog met veel zonneschijn. Wel is het fris voor de tijd van het jaar met maxima van 12-15 graden. Normaal is het begin mei 15-18 graden. Door de stevige wind ligt de gevoelstemperatuur rond 10 graden.

En echte die-hards pakken dan hun tuingereedschap en gaan dan in adam- of evakostuum gewoon de tuin in…

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen