Vlaggen voor onze oorlogsgeneratie op 5 mei

Foto: Pixabay

Vanaf oktober 2019 vieren en herdenken alle kernen in de gemeente ’s-Hertogenbosch 75 jaar vrijheid. We zijn dankbaar dat we in het najaar van 2019 nog met tal van activiteiten onze bevrijders en relaties uit Wales, maar ook onze oorlogsgeneratie hebben laten zien dat we 75 jaar na dato nog altijd stilstaan bij de bevochten vrijheid, de opbouw van ons land en het mogen leven in vrijheid.

Tot 15 augustus 2020 – het einde van de Tweede Wereldoorlog – hadden we nog volop plannen om onze vrijheid te vieren. Ook op 5 mei 2020. Iedereen beseft dat dat helaas niet meer mogelijk is.

Dankbaar
Op 5 mei staat onze vrijheid centraal. Nog meer dan in andere jaren weten we sinds enkele weken wat het is om vrijheden afgenomen te zien worden. Onze dankbaarheid naar de oorlogsgeneratie – die het veelal door isolement of ziekte nu onmenselijk zwaar heeft – is in woorden nauwelijks uit te drukken. Dat kan wél met een persoonlijk gebaar…

Vlag mee!
Laat onze Nederlandse vlag op dinsdag 5 mei 2020 wapperen voor 75 jaar vrijheid! Doe het voor onze ouderen, doe het voor uw en onze vrijheid!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Reacties