Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu blijft voorzichtig

Foto: Kees Vos Fotografie

Het aantal doden door het coronavirus bleek donderdag gestegen met 28. Voor een doordeweekse dag is dat bijzonder laag. Toch blijft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) voorzichtig.

Op woensdag had het RIVM 52 nieuwe sterfgevallen door het coronavirus gemeld. Een dag eerder waren het er 54. Precies een week geleden, op donderdag 7 mei, meldde het RIVM 84 doden. De dag daarvoor steeg het dodental met 36, maar dat was na Bevrijdingsdag en dodenherdenking. Na vrije dagen is het aantal doden doorgaans lager. Op maandagen geven GGD’en bijvoorbeeld aan het RIVM door hoeveel patiënten in het weekeinde zijn overleden. Op dinsdagen ligt het aantal gemelde sterfgevallen daardoor meestal het hoogst.

Nog 410 Nederlandse coronapatiënten liggen op intensive cares. Dat zijn er 22 minder dan woensdag. Van de coronapatiënten liggen er 403 op Nederlandse ic’s. Dat zijn 19 minder dan op woensdag. Het aantal Nederlanders op ic’s in Duitsland daalde van tien naar zeven. Op verpleegafdelingen van ziekenhuizen is het aantal coronapatiënten gedaald tot 1029. Dat zijn er twee minder dan op woensdag.

Ruim een maand geleden behandelden intensivecareafdelingen meer dan 1400 coronapatiënten. Het was niet duidelijk hoever dat aantal nog zou stijgen. Door allerlei beperkingen is het aantal coronapatiënten op de ic’s daarna gedaald.

Sinds een paar dagen behandelen intensivisten meer patiënten om andere redenen. Op de intensive cares liggen 497 zogenoemde non-Covid-patiënten. Dat zijn er 23 meer dan woensdag.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen