Auto in vlammen in Rosmalen bij Bureau Brabant

Foto: Bureau Brabant

Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 8 juni uw hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven, zoals bij meerdere brandstichtingen in Rosmalen, Oudheusden en Mariahout. Ook sloegen dieven hun slag in Breda en beelden van een heftige overval bij een juwelier in Terheijden.

Auto in brand in Rosmalen
Op donderdag 16 april, tussen 18.30 uur en 23.15 uur, wordt er een geparkeerde auto in de Herman Moerkerklaan in brand gestoken. Op de beelden is te zien dat er een witte Skoda naast gaat staan. De bijrijder legt vervolgens iets brandends op de geparkeerde auto. Een paar minuten later vat de auto vlam. Hij brandt volledig uit.

Verder in de uitzending

Brandstichting in Oudheusden
Op vrijdag 10 april worden de bewoners van een woning aan de Everardus van Gochstraat rond half drie ’s nachts ineens wakker van gebonk op de deur. Wat blijkt, het is de politie vanwege een autobrand. Ook de brandweer is er inmiddels bij. De auto brandt helemaal uit en er blijft maar weinig van over. De brandweer had de slangen nog niet opgeruimd of er bleek een tweede brand. Achter het huis van de bewoner, in de schuur. Met name die tweede brand was levensgevaarlijk. Het scheelde weinig of de brand was overgeslagen op het huis. Beide branden zijn aangestoken. Zeer waarschijnlijk door een en dezelfde dader. En die dader hebben we op beeld.

Diefstal uit gokkast in Breda
Tijdens de uitzending tonen wij een, nu nog onherkenbare, foto van een verdachte van een diefstal. Als hij zich niet binnen een week bij de politie meldt, dan zal hij in de volgende uitzending herkenbaar in beeld worden gebracht.

Man gooit tijdens stapavond glas in andermans gezicht

In de nacht van zaterdag 5 oktober op zondag 6 oktober liep het tijdens een stapavond in Breda goed uit de hand. Bij een horecagelegenheid aan de Visserstraat kreeg een 21-jarige man uit het niets een bierglas in zijn gezicht. Hij moest voor verdere behandeling naar het ziekenhuis. Ook deze man staat duidelijk op beeld. Wij laten hem nu nog onherkenbaar zien, maar als hij zich niet binnen een week meldt staat ook hij volgende week herkenbaar op beeld.

Brandstichting bij woning in Mariahout
Op vrijdagavond 22 mei 2020 woedde er een woningbrand aan de Meerven. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, zagen zij dat de vlammen al boven het dak van de woning uitkwamen. De bewoners van de brand lagen ten tijde van de brand te slapen en zijn gelukkig op tijd wakker gemaakt door oplettende getuigen die bij toeval langs kwamen. Er blijkt sprake van een brandstichting. De verdachte staat op beeld!

Overval bij juwelier in Terheijden
Vrijdagmiddag 28 februari, rond 16.00 uur, wordt juwelier Boeren aan de Raadshuisstraat in Terheijden overvallen. Twee overvallers, waarvan eentje met pistool, komen de zaak binnen. Een van de overvallers slaat de vitrines aan diggelen, de tweede loopt door naar kantoor achterin in de zaak. Daar worden drie medewerkers bedreigd en vastgehouden. We tonen tijdens de uitzending een reconstructie van dit heftige incident.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen