Huiskamers Farent gaan weer van start

Foto: Pixabay

De huiskamers in het steunpunt De Epigoon en Van Meeuwenhof gaan in juni weer van start! Weer even gezellig bij elkaar zijn voor een praatje, een activiteit en een kopje koffie.

Vanwege de richtlijnen van het RIVM rondom Covid 19 zijn er wel aanpassingen, zoals bijvoorbeeld kleine groepen deelnemers tot zes personen.

De start van de huiskamer in steunpunt De Epigoon is op maandag 8 juni. Steunpunt Van Meeuwenhof start vanwege een kleine verbouwing later in de maand juni.  Aangezien beide steunpunten worden beheerd op een eigen locatie van Farent, is gekozen om met deze twee huiskamers te starten. Als dit goed verloopt, dan gaan de andere huiskamers de komende maanden ook weer van start.

Farent heeft  acht huiskamers  in de stad. Een huiskamer is een dagopvang voor ouderen, geheel begeleid door vrijwilligers en gecoördineerd door Farent. Bij de huiskamers kun je terecht voor contact, een luisterend oor, leuke activiteiten in gezelschap met anderen. Als deelnemer geef je zelf aan welke activiteiten je wil ondernemen. Het doel van een huiskamer is eenzaamheid bij ouderen te verminderen, hen een leuke dag buitenshuis te bieden en mantelzorgers te ontlasten. Er is geen indicatie nodig en ook ouderen met beginnende dementie zijn welkom.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen