Klanten die niet betalen? RechtNet helpt met de incasso!

Foto: CC0

Er is als ondernemer niks vervelender dan een klant die niet betaald. Bijna ieder bedrijf krijgt er wel eens mee te maken. Je hebt keurig werk geleverd, maar de betaling voor je harde werk blijft maar uit. Je hebt inmiddels de zoveelste herinnering al weer verstuurd, maar het lijkt niks te helpen. Naast dat je dit geld misschien gewoon nodig hebt, brengt het tevens weer extra zorgen met zich mee. In een dergelijke situatie is het verstandig om de hulp in te schakelen van RechtNet. Hoe zij je kunnen ondersteunen bij de incasso lees je in dit artikel.

Hoe werkt incasso?

Iedere schuld is weer anders. Zo kan het bijvoorbeeld gaan om een achterstallige huurschuld, achterstallig loon, een niet betaalde factuur of een handelspartner die niet betaald. In iedere situatie ligt weer een andere oplossing voor de hand. Zo zal in het ene geval een beslaglegging mogelijk zijn, en in een andere situatie zal een vorderingen of het ontbinden van een overeenkomst worden gehanteerd.

Waarom RechtNet

Omdat iedere situatie verschillend is, kan incasso voor mensen met weinig juridische kennis een ingewikkeld proces zijn. Gelukkig kan RechtNet hierbij ondersteunen. RechtNet is zowel een incassobureau als een advocatenkantoor in één. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo zullen klanten eerder betalen wanneer er een advocaat bij betrokken is. Ook is er direct juridische kennis en hulp aanwezig wanneer er geschillen ontstaan. Indien nodig staat er direct een advocaat die gespecialiseerd is in incasso klaar, zonder over te hoeven stappen. Hierdoor zal er niks overdragen hoeven worden, en zal het proces soepeler verlopen dan bij een regulier incassobureau. RechtNet is gevestigd in Den Bosch, maar biedt door een groot netwerk aan incasso advocaten landelijke dekking.

Hoe RechtNet te werk gaat

RechtNet vindt het belangrijk dat de relatie tussen jou en je klant niet wordt verpest. In plaats van direct met een gerechtelijke procedure te dreigen, wordt er eerst om de drie dagen een herinneringen verstuurd. Wanneer een herinnering door een incassobureau wordt verstuurd maakt het vaak meer indruk dan wanneer je dit zelf doet. De wanbetaler wordt hierbij schriftelijk gewaarschuwd dat er een incassobureau ingeschakeld is. Wanneer er na een maand nog niet betaald is wordt er overgeschakeld naar een gerechtelijk traject. Hierbij kunnen zaken als dwingende sommaties, dagvaardingen en beslaglegging gehanteerd worden. In veruit de meeste gevallen volgt hieruit eindelijk de betaling waar je al zo lang op wacht.

Incassokosten

RechtNet werkt op een no-win-no-fee basis. Dit houdt in dat je niks hoeft te betalen wanneer de factuur niet wordt betwist en er geen gerechtelijke procedure volgt. De gehele vordering plus buitengerechtelijke kosten worden namelijk op de wanbetaler verhaald.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: We Talk SEO BV

Reacties