Duurzaam Weekend Den Bosch gaat digitaal

Foto: Duurzaam Weekend

Duurzaam Weekend Den Bosch zal dit jaar in online vorm op 9, 10 en 11 oktober plaatsvinden. De uitgebreide fysieke vorm die we eerste voor ogen hadden, is vanwege de landelijke corona-maatregelen omgezet naar een volledig online evenement.

Duurzaamheid hoog op de agenda
Ondanks de lastige tijd waar we ons nu in bevinden, blijft duurzaamheid een belangrijk
onderwerp. Dat willen we niet uit het oog verliezen. Sterker nog, de urgentie is hoog. We grijpen deze tijd aan om juist nu te laten zien dat we bewuster met onze leefomgeving om moeten gaan. Bossche partijen, zoals Duurzaam ’s-Hertogenbosch, Heijmans en Arcadis doen al met ons mee!

Ook online interactief
Enkele activiteiten die kostenloos via onze livestream te volgen zijn, zijn een symposium over Intelligent Duurzaam Bouwen, de co-creatiesessie Jongeren Ondernemen het Nieuwe Normaal en een paneldiscussie over Duurzaam Reizen. Ook vindt er een online klimaat pubquiz plaats.

Een groot voordeel van dit online evenement is dat iedereen mee kan doen! Bezoekers doen mee vanuit huis, binnen en buiten Den Bosch. Je praat en vraagt mee via de chatfunctie. Daarnaast zijn de opnames na afloop terug te kijken, via ons YouTube kanaal en de website. Zo kunnen we heel Nederland inspireren met Bossche voorbeelden om te verduurzamen, zonder kans op corona besmettingen.

Inzet bestuurders
De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft de ambitie om in 2050 een schone, groene,
klimaatbestendige en CO2 neutrale stad te zijn. De gemeente is daarom een van de partners die het weekend mogelijk maakt. Op verschillende onderdelen van het programma zijn wethouders aanwezig. Mike van der Geld bij het BEC ontbijtprogramma, Roy Geers bij intelligent duurzaam bouwen en Ufuk Kâyha bij het gesprek over de integratie van duurzaam bouwen en duurzame mobiliteit.

Over Duurzaam Weekend
Van vrijdag 9 t/m zondag 11 organiseert de organisatie Duurzame Week het Duurzaam
Weekend in Den Bosch. Een bruisend programma dat consumenten en professionals bij elkaar brengt om hen te helpen verder te verduurzamen, zowel privé als op de werkvloer. Hoewel we een fysiek festival voor ogen hadden, is dit vanwege de recent aangescherpte landelijke corona-maatregelen omgezet naar een volledig digitaal en online-evenement. In de vorm van livestreams. Dat betekent dat iedereen met internet vanuit thuis kan meegenieten van de inspirerende events! 9 oktober staan de professionals centraal: er zullen kennis- en inspiratiesessies zijn rondom het thema Intelligent duurzaam bouwen. Op 10 en 11 oktober zijn er activiteiten op consumenten gericht, zoals een paneldiscussie over duurzaam reizen en de documentaire VAART, een ode aan stadsnatuur. Bekijk het hele programma op duurzaamweekend.nl.

Volgend jaar hopen we er weer een bruisend festival op locatie van te maken, voor nu kijken wij uit naar een inspirerend online Duurzaam Weekend. Zien we je daar?

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen