Buien na droge start herfstvakantie Midden en Zuid

Foto: Pixabay

Het natte herfstweer was even voorbij, maar daar komt alweer verandering in. De herfstvakantie van de regio’s Midden en Zuid start nog droog, maar na het weekend weten buien ons land weer te vinden. Zo nat als een paar weken terug wordt het niet, want naar verwachting zijn er ook droge dagen met rustig weer. Dit weekend is daarbij zelfs kans op hardnekkige mist.

Waar de herfstvakantie van regio Noord nog nat begon en droog eindigt, is voor de herfstvakantie in het midden en zuiden van het land het omgekeerde het geval. De vakantie start namelijk met droog en rustig weer, waarbij in de nacht en ochtend kans is op regionaal hardnekkige mist. Zondag en maandag verandert het weerbeeld geleidelijk. De wind neemt toe en ook de kans op een enkele bui stijgt.

Dat is een opmaat naar een nieuwe wisselvallige periode, want vanaf dinsdag is kans op buien en kan het soms ook langere tijd regenen. Toch valt de herfstvakantie van de regio’s Midden en Zuid niet in het water. Er zijn namelijk ook droge dagdelen met zonneschijn. Bovendien valt de hoeveelheid neerslag mee in vergelijking met de voorgaande weken. Tussen dinsdag en zondag komen de neerslagsommen rond 15 mm uit. Dat was afgelopen weken wel anders, toen deze regenhoeveelheden op verschillende plaatsen elke dag gemeten werden. Regionaal kan wel meer vallen, vooral in de kustprovincies.

Over het algemeen komt de wind uit het zuidwesten en dat betekent dat milde lucht naar ons land wordt geblazen. De maxima komen rond 14 graden uit, maar op droge en zonnige middagen kan het een paar graden zachter zijn. In het zuiden is op zulke momenten 20 graden zelfs niet uitgesloten, al is die kans voorlopig erg klein.

Bron: Weeronline

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Reacties