One and one makes two: Truien en mondkapjes voor dak- en thuislozen

Foto: One and One

ONE AND ONE MAKES TWO is terug! Geef weer warmte in de koude maanden. Koop een warme trui of mondkapje en doneer dezelfde trui of mondkapje aan een dak- of thuisloze. Kunstenaar Frank Willems en acteur Tim Haars ontwierpen de items.

Frank Willems vindt het belangrijk om dak- en thuislozen te steunen en daarom startte hij ONE AND ONE MAKES TWO: “Zeker in deze corona-periode die naast een sociale impact ook grote financiële gevolgen heeft, is het noodzakelijk om nader tot elkaar te komen. We leven in een tijdperk waarbij niets zeker is. Het aantal mensen dat weinig tot niets te besteden heeft, groeide al voordat de corona-crisis begon, maar zal de komende periode verder toenemen. Er komen meer mensen bij die door werkloosheid, psychische problemen, (v)echtscheiding, verslaving of relationeel geweld op straat komen te staan. Mensen zoals jij en ik”, vertelt de 32-jarige Bosschenaar.

BAKKES MASK mondkapjes
Dit najaar koop je een mondkapje of een warme hoodie (ook voor kids) of sweater met het nieuwe ontwerp. Daarbij kun je kiezen om hetzelfde warme kledingstuk of het mondkapje BAKKES MASK te doneren. Er is namelijk een enorme vraag naar mondkapjes. Hiermee kunnen ook dak- en thuislozen veilig in de openbare ruimtes verblijven. De ‘bakkes’ ofwel mond, staat symbool voor het laten horen van je verhaal zodat dak- en thuislozen hopelijk worden gehoord.

Tim Haars x Frank Willems
Het nieuwe ontwerp voor de truien is gemaakt door Tim Haars (acteur en ambassadeur van Streetsmart) en kunstenaar Frank Willems. Over het ontwerp vertellen zij: “In een wereld waarbij je in de rij staat om je mening te etaleren, is het zaak om selectief om te gaan met wat je voor ‘waar’ aan neemt. Je kan letterlijk schijt hebben aan een deel van meningen om vervolgens meer te luisteren naar wat je zelf denkt en voelt.” De nieuwe hoodies en sweaters staan al online en zijn te koop via www.frank-willems.com. Vanaf 1 november sturen wij deze op en zijn de artikelen ook verkrijgbaar bij Boel Bazaar te ‘s-Hertogenbosch. Ben jij ONE of TWO?

ONE AND ONE MAKES TWO doneert aan:

Den Bosch: MO Den Bosch & QUIET
MO Den Bosch is een organisatie voor maatschappelijke opvang en vrouwenopvang in de regio Den Bosch. De organisatie begeleidt mensen met complexe problematiek, die dak- en thuisloos zijn of met relationeel geweld te maken hebben. Ook begeleiden zij Nederlandse en buitenlandse slachtoffers van mensenhandel (en hun kinderen). Jaarlijks begeleiden zij zo’n 500 mensen naar een zelfstandiger bestaan.

Quiet Den Bosch verbindt members (huishoudens in armoede), sponsoren (bedrijven en organisaties) en supporters (particulieren) in de regio. De organisatie wil samen armoede verzachten door elkaar te versterken en gelooft dat een samenleving steviger, gezonder en rijker wordt als we zorgen dat iedereen meetelt en ertoe doet. Dat geeft eigenwaarde en daardoor kracht om te leven in plaats van te overleven.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Reacties