Onderzoek in appartement waar explosieve stof werd gevonden gaat verder

Ook op maandag doet de politie onderzoek in de woning aan de Schutskampstraat in Den Bosch waar zondag een explosieve stof werd gevonden. De benedenwoning ligt vlakbij de berging waar explosieven zijn gevonden die zondagavond onschadelijk zijn gemaakt. Er is nog niemand aangehouden, maar de politie weet wie de huurder is en wil die in de loop van het onderzoek verhoren.

Het appartement en de berging zijn de hele nacht bewaakt, nadat tientallen bewoners van de omliggende woningen rond middernacht mochten terugkeren naar hun huizen. Ze moesten aan het begin de avond worden geëvacueerd, terwijl de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) de explosieve stof naar buiten haalde. Die lag in een schuur en is op een andere locatie tot ontploffing gebracht. Om wat voor stof het gaat en hoeveel er is aangetroffen wil de politie in verband van het onderzoek niet zeggen.

Direct explosiegevaar
Wel geeft de politie maandag aan dat er direct explosiegevaar was voor de omgeving. ,,Daarom heeft de EOD ervoor gekozen het aangetroffen materiaal zo snel mogelijk af te voeren en te vernietigen.”

In de woning werden geen explosieven gevonden. Zondagavond doorzochten agenten hetzelfde pand al een keer en werd door de politiewoordvoerder gezegd dat het pand veilig was. Maandag gaan de technische en forensische opsporing naar binnen om hun onderzoek te doen. Dat zal minder omslachtig zijn dan zondag. De omgeving werd toen ruim afgezet. Dat is maandag niet nodig.

Huurder
Er is nog niemand aangehouden. Tijdens het begin van de inval van de politie was zondag niemand in de woning. Ook toen alle flatbewoners rond middernacht terug mochten keren, bleef het bewuste appartement leeg. Wel is bekend wie de huurder is. ,,Diegene zullen we in de loop van het onderzoek verhoren’’ aldus de politiewoordvoerder.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen