Nicolette Ubert van Oetel.club: ‘De carnavalsjassen worden klaargestoomd’

Het carnavalsseizoen is weer begonnen en iedereen treft hiervoor zijn benodigde voorbereidingen. Een van de belangrijkste elementen kan hieraan niet ontbreken: de echte carnavalsjas. Nicolette Ubert (51) ontwerpt de carnavalsjassen op haar manier. Ze ontwerpt de jassen tot een eigen product waarbij elke ontwerp zich onderscheidt tot een opzichzelfstaand product.

Het is druk in het familiebedrijf Oetel.club. De winkel in Rosmalen staat vol enthousiaste carnavalgangers die allen een eigen gepersonaliseerde jas willen. De klanten zijn divers; van grote carnavalsgroepen tot ouders met kinderen tot iemand die in de pauze van zijn werk even op-en-neer komt voor een embleem op zijn jas. “Wie het ook mag zijn, elke klant komt hier altijd met een glimlach binnen”, aldus Nicolette. “Dat is ook niet gek natuurlijk! Zodra mensen hier binnenlopen stappen mensen direct de start van het carnavalsseizoen binnen. Ze komen hier om een jas of een embleem aan te schaffen waarmee ze binnenkort op de markt staan.”

Aan de achterzijde van de winkel worden alle jassen op maat gemaakt en alle emblemen op de jassen gedrukt op geprint. Janwillem (Nicolettes man) staat aan de achterzijde van de winkel bij een enorme borduurmachine. De kamer staat vol rekken die allen volhangen met jassen; sommige met en sommige nog zonder emblemen. “De machines staan nu wel constant aan. Wij hebben thuis een babyfoon staan zodat we ’s avonds kunnen horen of alles goed gaat”, vertelt Janwillem.

Nicolette ontwerpt haar emblemen zelf. ”Dat doe ik hier in de winkel, maar ook gewoon als ik ’s avonds lekker op de bank zit met een glaasje wijn. Als ik dan iets bedenk ga ik gewoon aan de slag”, zegt ze. Het is voor Nicolette niet alleen haar werk, maar ook echt haar passie, ze geniet van elke seconde dat ze in de winkel staat. Er hangt een ontspannen sfeer in de winkel. Nicolette kan goed omgaan met haar klanten, waar ze enorm dankbaar voor is. “Het is altijd gezellig hier. Ik vind het enorm fijn dat ik zo’n goede klantenkring heb”.

Tekst: Luuk de Vocht

Reacties

gallery
83536
Nicolette Ubert van Oetel.club: 'De carnavalsjassen worden klaargestoomd'
Het carnavalsseizoen is weer begonnen en iedereen treft hiervoor zijn benodigde voorbereidingen. Een van de
https://den-bosch.nieuws.nl/ondernemervandemaand/83536/nicolette-ubert-van-oetel-club-de-carnavalsjassen-worden-klaargestoomd/
2018-11-30T16:26:49+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/156/2018/11/30162008/oetelclub-101.jpg
oetel.club
Nieuws, OvdM