Jeroen Lumu naar FC Den Bosch

Foto: Kees Vos Fotografie

De 25-jarige aanvaller Jeroen Lumu sluit per direct en op amateurbasis aan bij FC Den Bosch. Lumu maakte in 2011 zijn debuut voor Willem II en stond bekend als zeer talentvol. In tegenstelling tot Frenkie de Jong (die twee lichtingen onder Lumu speelde) koos hij, ondanks interesse van Liverpool FC, een turbulenter pad.

Zijn carrière voerde onder andere langs SC Heerenveen, Ludogorets, verschillende nationale jeugdelftallen en Samsunspor. Eerlijk en met zelfspot zei hij daar nog niet zo lang geleden zelf over “Als ik normaal had gedaan in mijn leven, was ik gewoon de beste van de allerbesten geworden. Maar ik kan niet normaal doen, dat is mijn grootste probleem.”

Inmiddels is Lumu dus terug in Nederland en is hij zijn wilde haren verloren. Via FC Den Bosch wil hij zijn carrière nieuw leven in blazen. Manager Voetbalzaken Jan Gösgens: “Jeroen is een meer ervaren speler die op verschillende plekken in de aanval uit de voeten kan. Zo’n speler kunnen we bij FC Den Bosch goed gebruiken. Hij is een prima aanvulling op de aanvallers die we al in huis hebben”. Lumu blijft in elk geval tot het einde van het seizoen bij FC Den Bosch. Daarna wordt er gekeken of we de samenwerking verlengen.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen