Winst voor Heroes Den Bosch

Heroes Den Bosch heeft zonder veel moeite de eerste overwinning van het seizoen behaald. The Hague Royals legde de Bosschenaren, die uit voorzorg Miha Lapornik aan de kant hielden, geen strobreed in de weg. Na 10 minuten spelen was het al 24-11. De Haagse formatie kreeg elk kwart met meer dan 10 punten verschil klop. Dit leidde uiteindelijk tot een 92-46 eindstand.

Bij Heroes Den Bosch dan toch Demario Mayfield in de selectie. In de laatste wedstrijd tegen Landstede Zwolle verstuikte hij zijn vinger, maar blijkbaar valt het dermate mee dat hij wedstrijdfit is. De thuisclub begon voortvarend en binnen no-time stond er een 7-0 voorsprong op het bord. De eerste score van The Hague Royals kwam op naam van Jens te Velde door een miscommunicatie tussen Boy van Vliet en Jacori Payne. Tim Troussel wist daarna ook het net te vinden voor de Hagenezen, maar daarna was het weer de beurt aan Heroes Den Bosch dat uitliep naar een 12-4 voorsprong. The Hague Royals kwam er niet aan te pas en bij 16-5 greep coach Samson in d.m.v. een time-out. Het bracht Heroes Den Bosch allerminst van slag en met een score van Wessels sloten beide ploegen het eerste kwart af bij 24-11.

De tweede 10 minuten gaf hetzelfde spelbeeld. Heroes Den Bosch scoorde rustig verder en zo af en toe kon ook The Hague Royals iets aan de score doen. Scorend was het eerste gedeelte van dit tweede kwart voor de gasten die kap terug kwamen tot 29-22. Veel verder liet Heroes Den Bosch ze niet komen. Via Dominic Gilbert, Wessels en Payne liep de ploeg van Jaumin snel uit naar 38-22. Ook Henk Norel mocht weer zijn eerste minuten maken dit seizoen en hij mocht na zijn score (43-26) de and-1 verzilveren. Hieruit bleek weer eens hoe ervaren en gedreven deze man is. Zijn vrije worp gooide hij expres mis zodat Gilbert met een dunk toch weer een extra puntje kon bijschrijven op het conto van de Bosschenaren. Tikkend op de zijkant van zijn hoofd liep Norel terug naar de basket. Juist dit gogme zou de ploeg van Jaumin de komende week wel eens nodig kunnen hebben tijdens de Europese bubbel. De ruststand werd bepaald door een driepunter van Payne, 50-26.

Ook in het derde kwart een duidelijk overwicht voor de thuisploeg. Gilbert en Mayfield openden de score, Lopes kon voor The Hague Royals iets terugdoen vanaf de vrije worp lijn, maar miste zijn 2 pogingen waarna Gilbert Heroes Den Bosch naar 57-26 schoot. Lopes schoot overigens deze avond 0 uit 6 van de vrije worp lijn wat er mede voor zorgde dat het percentage vrije worpen voor The Hague Royals onder de 45 bleef. Even later schoot Lopes zijn enige drie punten van de avond wat de stand op 59-31 bracht. Quincy Tjon Affo en Sam Vianen kregen ook de nodige spelminuten deze avond en het was Vianen die met nog een paar minuten op de klok de stand op 66-33 bepaalde. Na 30 minuten speeltijd was stond er een 73-37 score op het bord en was er voor Jaumin nog meer ruimte om de jeugd speeltijd te geven.

Die jeugd bestond in het 4e kwart dan ook uit Florian Rijkers. Met zijn 15 jaar jong mocht ook hij de laatste 5 minuten van dit laatste kwart meedoen en werd zodoende de jongste speler ooit in de Dutch Basketball League. The Hague Royals scoorde in dit laatste kwart de eerste 4 minuten niet en Heroes Den Bosch liep via een 12-0 run uit naar 85-37. Met name van der Mars werd geen strobreed in de weg gelegd als hij weer eens aanlegde voor zijn befaamde hookshot. Na 4.10 spelen kwam dan de eerste score voor The Hague Royals in dit kwart. Het was Eric Kibi die tekende voor 85-39. Heroes Den Bosch speelde, zoals gezegd, de wedstrijd uit met de jeugd en het was Jose Dimitri Maconda die de wedstrijd afsloot met een driepunter en zijn eerste punten in de Maaspoort.

Topscorer aan de kant van Heroes Den Bosch was Jacori Payne met 24 punten, gevolg door van der Mars met 20. Ook Stefan Wessels kwam in de dubbele cijfers, 15.

Bij The Hague Royals was het Tim Troussel die het vizier het scherpst had staan met 11 punten, gevolgd door Piotr Pandura met 10.

Volgende week komt Heroes Den Bosch uit in de FIBA Europe Cup. Dinsdag wacht om 18:00u de wedstrijd tegen Donar Groningen. Vrijdag speelt Heroes tegen BC Parma (Rus). De eerstvolgende competitiewedstrijd staat op de rol voor woensdag 3 februari. Om 19:30u wacht dan opnieuw Donar Groningen, maar ditmaal in Martiniplaza.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan