Indoor Brabant gaat niet door

Foto: Pixabay

Het  paardensportevenement Indoor Brabant in Den Bosch gaat niet door wegens de uitbraak van het rhinopneumonie virus. Indoor Brabant zou van 12 tot en met 14 maart worden gehouden in de Brabanthallen.

De internationale paardensportfederatie FEI heeft vrijwel alle internationale wedstrijden tot 28 maart geschrapt wegens de uitbraak van het rhinopneumonie virus. De maatregel treft tien landen van het Europese vaste land, waaronder Nederland, zo meldt de KNHS. Ook het topevenement Dutch Masters, voorheen Indoor Brabant, dat volgende week zou beginnen valt onder het verbod.

Het rhinopneumonie virus begon ruim een week geleden op het internationale concours van Valencia. Inmiddels zijn er in meerdere landen gerelateerde uitbraken, waaronder in Frankrijk, Engeland en Duitsland. In Valencia waren 25 paarden uit Nederland. 13 ervan staan weer in de eigen stal.

Als enige uitzondering mogen de meer weken durende evenementen, de zogenaamde Tours, die op dit moment al begonnen zijn doorgaan. Dit is mede zo besloten om te voorkomen dat heel veel paarden tegelijk verplaatst worden.

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen