Gelijkspel FC Den Bosch na bizarre 2e helft

FC Den Bosch leek opnieuw een teleurstellende avond tegemoet te gaan in de eigen Vliert. Nadat het wederom met een achterstand ging rusten tegen Go Ahead Eagles (0-2), knokte de ploeg van trainer/coach Jack de Gier zich in de tweede helft terug tot een 3-2 voorsprong, die onfortuinlijk werd weggegeven met een knullige eigen goal in de blessuretijd; 3-3.

Den Bosch voetbalde in de eerste helft prima mee met de gasten uit Deventer. Het creëerde zelfs meer open kansen dan de tegenstander, die desondanks toch vrij simpel op een ruime 0-2 voorsprong kwamen. Met name de openingstreffer van linksback Bas Kuipers is er eentje voor in de boeken. De verdediger van Eagles schoot een afvallende bal zonder na te denken met een dropkick kansloos achter doelman Wouter van der Steen. Na het eerste doelpunt ging FC Den Bosch direct op zoek naar eerherstel. Via schoten van Postema en Hornkamp werd het meermaals gevaarlijk, maar telkens stond de uitblinkende doelman Jay Gorter zijn mannetje en hield zijn ploeg op de been. Na dertig minuten spelen trad er een ouderwetse ongeschreven voetbalwet in werking. Den Bosch benutte haar kansen niet, waar Go Ahead Eagles één keer voor doelman Van der Steen verscheen en direct raak schoot via de Griekse middenvelder Giannis Botos (0-2).

In de tweede helft kwamen de gasten uit Deventer uit de kleedkamer met een missie: de voorsprong verdedigen en de drie punten mee naar Deventer nemen. Het leek in het eerste kwartier ook die kant op te gaan. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, zonder kansen weg te geven. Tot het moment dat Kevin Felida aan de rechterkant een solo aanging, zijn directe tegenstander Antoine Rabillard uitspeelde en hem lokte tot het maken van een overtreding binnen het zestienmetergebied. Een strafschop tot gevolg, die door Jizz Hornkamp prima werd binnengeschoten achter doelman Gorter. Na de 1-2 van Hornkamp bleven de mogelijkheden op de gelijkmakende 2-2 uit. Het duurde tot de 83e minuut voordat Den Bosch dan eindelijk opnieuw voor het doel van Go Ahead Eagles gevaar kon stichten, met de gelijkmakende 2-2 tot gevolg. Verdediger Jeroen Veldmate kreeg een rebound tegen zijn lichaam en zag de bal achter zijn eigen doelman verdwijnen. Het zorgde voor extra energie aan Bossche zijde. Eén minuut voor tijd werd Ringo Meerveld onrechtmatig van de bal afgehouden, waarmee hij een tweede Bossche strafschop wist te versieren. Opnieuw was het Jizz Hornkamp die dit buitenkansje benutte en hiermee zijn ploeg een hele knappe driepunter leek te schenken. Niets bleek echter minder waar; diep in de blessuretijd kwamen de Deventenaren alsnog langszij. Jorn van Hedel kopte ongelukkig de bal in zijn eigen doel en zette hiermee de eindstand op 3-3.

Een knappe comeback van FC Den Bosch, waar drie punten meer dan verdiend waren geweest. De ploeg moest echter genoegen nemen met een punt. Aanstaande vrijdag de derby in eigen stadion. TOP Oss komt op bezoek in De Vliert.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan