FC Den Bosch wint derby van TOP Oss

“We moeten laten zien dat we de baas zijn in De Vliert”, is wat trainer/coach Jack de Gier de dag voorafgaand aan de Brabantse derby tegen TOP Oss voor de camera van FC Den Bosch TV uitsprak. Het werd een avond die, mede door het gemis van publiek op de tribunes, nooit echt los kwam.

Tot minuut 92, waarin invaller Don Bolsius met een geniale actie een Bossche strafschop wist te versieren en daarmee Jizz Hornkamp de kans bood om zijn ploeg naar de overwinning te schieten. De spits faalde niet en zette zijn naam achter het enige doelpunt van die avond. Een heerlijke driepunter voor FC Den Bosch.

Waar de derby sfeer in aanloop naar deze wedstrijd door de mediateams van beide clubs zo goed mogelijk werd opgezweept, was daar in de wedstrijd zelf weinig van terug te merken. Zowel Den Bosch als Oss gingen elkaar vriendelijk te lijf, boden elkaar collegiaal de hand na het maken van een overtreding, terwijl een duel als dit in het verleden vaak hard tegen hard ging. Het gemis van twee fanatieke supportersgroepen had duidelijk zijn beslag op de spelers. Het resulteerde in een mat duel, waarin beide ploegen weinig tot geen grote kansen wisten te creëren. De grootste mogelijkheid voor rust kwam op naam van Ossenaar Mart Remans, die van rand zestien hoog over het doel van Wouter van der Steen mikte.

Na rust kwam er dan toch iets meer venijn in het duel. De ruimtes werden groter, zonder dat één van de twee teams daar optimaal gebruik van maakte. Met wissels hoopten de coaches om de wedstrijd alsnog naar hun hand te zetten. Uiteindelijk pakte het inbrengen van buitenspeler Don Bolsius fantastisch uit voor trainer/coach Jack de Gier. Bolsius was tot de laatste minuut van het duel onzichtbaar, totdat hij tegenstander Hölscher door de stokken speelde en binnen de zestienmeter werd neergehaald door Cas Peters. Een strafschop die als een duveltje uit een doosje kwam, een cadeautje die met zeer veel plezier werd uitgepakt door Jizz Hornkamp. Hij schoot zijn club naar een 1-0 overwinning vanaf de strafschopstip. Een vreugde uitbarsting daaropvolgend. Eindelijk viel het balletje eens de goede kant op in de slotfase voor FC Den Bosch.

Veel tijd om na te genieten is er niet. Aanstaande maandag staat er weer een nieuw duel op het programma. In Wijdewormer treft Den Bosch de jong ploeg van AZ Alkmaar. Op tweede paasdag wordt er om 14:30 uur afgetrapt.