Dames HC Den Bosch in finale van Euro Hockey League

De hockeysters van HC Den Bosch staan maandag in de finale van de allereerste Euro Hockey League voor vrouwen. Het werd 1-1 en na spannende shoot-outs wisten ze een nipte overwinning te behalen op de dames van Amsterdam.

In het eerste kwart van de wedstrijd creëerde Den Bosch meerdere kansen, maar benutte die niet. Daarna werd duidelijk dat Amsterdam evenwichtiger en meer als een team speelde dan de Bosschenaren. Dankzij een assist van Verschoor wist Marijn Veen het doel te raken, waarmee Amsterdam vlak voor rust op voorsprong kwam.

Als Amsterdam daarna steeds meer kansen krijgt, lijkt het te zijn gedaan voor Den Bosch. De ploeg kreeg meerdere strafcorners tegen, maar Amsterdam miste deze allemaal. In de slotfase sloegen de Bosschenaren dan ook terug. Frédérique Malta wist de 1-1 te maken, maar de vreugde was van korte duur, omdat er een overtreding gemaakt werd. In de laatste minuut weet ze uiteindelijk toch de gelijkmaker te scoren, na een assist van Rosa Fernig.
Het komt dan aan op shoot-outs, die tot het laatste moment spannend zijn. Als de keeper van Den Bosch uiteindelijk niet in een schijnbeweging van Stam trapt en het zo 4-3 blijft, is de wedstrijd bepaald. Amsterdam was dicht bij de overwinning, maar Den Bosch gaat naar de finale.