FC Den Bosch verliest bij Jong AZ

Het is FC Den Bosch opnieuw niet gelukt om twee overwinningen op rij te boeken. Op tweede paasdag verloor de ploeg van trainer/coach Jack de Gier met 2-1 van Jong AZ. Een nederlaag die, gezien het spelbeeld in Wijdewomer, voorkomen had kunnen worden. Waar FC Den Bosch afgelopen vrijdag tegen TOP Oss in de laatste minuut met een benutte strafschop de overwinning uit het vuur sleepte, kreeg het dit keer juist de deksel op de neus in de slotfase van het duel.

Den Bosch begon wat moeizaam op het ijskoude AFAS Trainingscomplex, waar de wind een grote factor speelde. Elke diepe bal die de Bosschenaren richting het doel van Jong AZ gaven, kwam met dezelfde snelheid, zo niet harder terug richting eigen defensie. De Alkmaarders probeerden daar slim gebruik van te maken door meermaals de rappe buitenspeler Zakaria Aboukhlal aan het werk te zetten. De aanvaller van Jong AZ leek zijn ploeg een kleine tien minuten voor rust op voorsprong te schieten, ware het niet dat collega-aanvaller Jelle Duin een overtreding begin op Lorenzo Soares Fonseca en daardoor het doelpunt geen doorgang kon vinden. Tot grote kansen voor de Bosschenaren kwam het niet in de eerste 45 minuten in Wijdewormer.

Na rust kon FC Den Bosch voordeel halen uit de straffe wind die men in de rug had. Met name Romano Postema werd met zijn snelheid meerdere keren gevaarlijk achter de defensie van Jong AZ. Hij raakte tien minuten na de pauze de paal, in een sterke fase voor Den Bosch. De gelijkmaker hing in de lucht, zeker nadat ook Jizz Hornkamp het spreekwoordelijke houtwerk van de Alkmaarders had laten trillen. Hij kopte van dichtbij tegen de lat. In de 68e minuut was het dan eindelijk raak: Lorenzo Soares Fonseca kopte een puike voorzet van Soufyan Ahannach beheerst raak van dichtbij (1-1).

Na de gelijkmaker leken de Bosschenaren door te drukken en alsnog de overwinning mee naar Noord-Brabant te nemen. Grote kansen bleven echter uit. Sterker nog: waar het in de derby tegen Oss in de laatste seconde alsnog de driepunter wist te grijpen, kreeg men nu het deksel op de neus. Middenvelder Tijani Reijnders versierde geheel op eigen houtje een strafschop, ging zelf achter de bal staan en schoot zelfverzekerd raak (2-1).

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan