Ruime overwinning voor FC Den Bosch

“We gaan FC Dordrecht vol onder druk zetten”, waren de woorden van trainer/coach Jack de Gier voorafgaand aan het belangrijke duel met FC Dordrecht. Die woorden werden door de spelers op het veld kracht bij gezet. Met een ruime 2-6 overwinning keerde FC Den Bosch terug naar de hoofdstad van Noord-Brabant.

Den Bosch begon sterk in de eerste helft in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Binnen de tien minuten bracht Ringo Meerveld zijn ploeg op voorsprong, na goed voorbereidend werk van Romano Postema. Het zou de avond van Meerveld worden in Dordrecht. Ook Postema had het flink op zijn heupen op de vrijdagavond. In de twintigste minuut scoorde hij één-op-één met doelman Bossin de verdiende 0-2 voor FC Den Bosch. Het slotakkoord van de eerste helft tussen FC Dordrecht en FC Den Bosch kwam opnieuw van de voet van Ringo Meerveld. Na goed voorbereidend werk van Mats Deijl schoot de middenvelder de bal beheerst binnen bij de eerste paal. Met een 0-3 ruststand leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Bosschenaren.

Spanning terug in de wedstrijd
Na de pauze ging FC Den Bosch aanvankelijk verder met waar het gebleven was; domineren en scoren. Spits Jizz Hornkamp, die tot dat moment nog niet op het scorebord stond, tekende met een prima individuele actie voor de 0-4 in Dordrecht en leek daarmee zijn ploeg de veilige haven in te schieten. Toch kwam de spanning nog even terug in het duel. Dordrecht wist in vijf minuten tijd twee doelpunten achter elkaar binnen te prikken via Richie Musaba, waardoor de thuisploeg toch nog hoop kreeg op een comeback. De controle glipte tijdelijk uit de Bossche handen. Wouter van der Steen moest meermaals zijn mannetje staan op schoten van afstand van onder andere Thomas Poll en Bradley Vliet. Gelukkig was daar Ringo Meerveld, die vijf minuut voor het einde van het duel de wedstrijd definitief in het slot gooide met zijn derde doelpunt van de avond (2-5). Daarmee schoot Meerveld zich in de geschiedenisboeken als jongste speler die een hattrick scoort in een Keuken Kampioen Divisie duel.

Nog alles om voor te spelen
Het laatste doelpunt van dit duel kwam op naam van Jizz Hornkamp, die doelman Bossin feilloos passeerde vanaf de penaltystip en daarmee de eindstand op 2-6 zette. Door deze overwinning komt FC Den Bosch op één punt van FC Dordrecht, dat een-na-laatste staat in de Keuken Kampioen Divisie. Een doel dat door Jack de Gier en zijn manschappen is gesteld voor de laatste wedstrijden van dit seizoen: kostte wat kost niet laatste eindigen. Kortom: nog alles om voor te spelen in de laatste vier duels voor FC Den Bosch. Te beginnen met een thuiswedstrijd tegen Roda JC, op vrijdag 23 april (21:00 uur).