FC Den Bosch verliest in blessuretijd van FC Eindhoven

Een wedstrijd vol strijd, passie en weinig goed voetbal van twee kanten in het Jan Louwers Stadion op vrijdagavond 30 april. Ook een duel waar na lange tijd weer eens publiek bij aanwezig was. Helaas voor FC Den Bosch kon dat publiek in de blessuretijd van de tweede helft juichen voor een winnende treffer van FC Eindhoven. Joey Sleegers schoot van dichtbij de thuisploeg naar een 1-0 overwinning.

Voorafgaand aan het duel tussen de nummers vijftien en negentien van de Keuken Kampioen Divisie werd er een open wedstrijd verwacht, waarin beide teams hoog druk willen zetten en vol voor een overwinning zouden gaan. Die voorspelling bleek ook uit te komen. De wedstrijd ontpopte zich tot een duel waarin veel strijd werd geleverd, weinig goed voetbal op de mat werd gelegd en waarin de thuisploeg in het eerste bedrijf een licht overwicht had. Het omzetten in doelpunten bleef aan beide kanten uit. Verder dan enkele mogelijkheden kwam het niet in de eerste helft.

Kansen op de openingstreffer
Na rust kwam FC Den Bosch wat beter in de wedstrijd. Met name het duo Ahannach-Postema wist elkaar meermaals prima te vinden, met twee grote kansen voor aanvaller Romano Postema tot gevolg, die tot twee keer toe geen doel wist te treffen. Mocht Postema één van de twee kansen doeltreffend hebben afgerond, dan had het duel zomaar een andere wending kunnen krijgen. Na dat sterke eerste kwartier van de tweede helft kantelde het duel toch weer de kant van de thuisploeg op. Met aanvallende wissels probeerde trainer/coach Jack de Gier zijn ploeg nog wel richting een winnende treffer te stuwen, maar het balletje wilde maar niet de goede kant op vallen voor FC Den Bosch.

Deksel op de neus
Zo’n open duel, waarin de ruimtes gigantisch werden aan het einde van de tweede vijfenveertig minuten, kon een treffer voor één van beide ploegen bijna niet uitblijven. Die treffer viel dan ook, weliswaar aan de verkeerde kant voor FC Den Bosch. Invaller Hugo Botermans bediende zijn collega-aanvaller Joey Sleegers in de blessuretijd op maat en zag hoe de bal via de hand van Wouter van der Steen achter de doelman verdween (1-0). Een zure tegentreffer die Den Bosch dan toch nog moest slikken in de laatste fase van het duel met FC Eindhoven.

Volgende week vrijdag speelt FC Den Bosch het laatste thuisduel van dit seizoen. SC Telstar komt dan op bezoek in De Vliert. De wedstrijd zal op vrijdagavond 7 mei om 20:00 uur worden afgetrapt.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan