Bizar slot van competitie voor FC Den Bosch

Met een zeer gehavend elftal vertrok FC Den Bosch op woensdagmiddag richting het zuiden des lands, waar het in de laatste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie tegenstander MVV Maastricht trof.

Noodgedwongen namen technische stafleden John Vos (34) en Paul Verhaegh (37) plaats op de bank, waar ook de jonge talenten Leijten (17), Roos (19), Van de Ven (16) en Van Hees (18) bij de selectie zaten. De Bosschenaren trokken aan het kortste eind in De Geusselt en verloren met 3-1.

Voorafgaand aan het duel kreeg spits Jizz Hornkamp het ‘Bronzen schild’ voor de beste speler van de vierde periode uitgereikt door zijn maatje en aanvoerder Wouter van der Steen. Een mooie mijlpaal voor zowel Jizz Hornkamp zelf als voor FC Den Bosch in het algemeen. Een groot compliment ook voor de ploeg. Uiteraard werd ook nog gevoetbald in Maastricht. Een wedstrijd waarin MVV en FC Den Bosch weinig tot geen grote kansen wisten te creëren in de eerste 45 minuten van het duel. Buiten enkele pogingen van afstand van Hornkamp en Postema had de doelman van de Maastrichtenaren weinig te doen. Ook Van der Steen had een relatief rustige eerste helft, tot minuut 30, waarin oud-ploeggenoot Sven Blummel een vrije trap namens MVV Maastricht achter Van der Steen wist te schieten en daarmee alsnog zijn elftal voor de pauze op een 1-0 voorsprong zette.

Ook in de tweede helft begonnen beide teams weer wat rommelig. Veel foute passes, weinig lijn in het spel. In minuut 58 kreeg Hornkamp de kans om FC Den Bosch naast MVV te schieten. De spits ging één-op-één met doelman Havekotte maar zag zijn schot geblokt worden. De tegenaanval die daarop volgde leverde wél een doelpunt op. MVV kwam door een kopbal van Koen Kostons op een comfortabele 2-0 voorsprong in De Geusselt. Den Bosch kwam die tweede tegentreffer dan ook niet meer te boven. De thuisploeg prikte ook nog een derde keer de bal tegen het net. Arne Naudts verschalkte Van der Steen van dichtbij en tekende daarmee voor de derde treffer van MVV (3-0).

Den Bosch probeerde het wel, was ook zeker gelijkwaardig aan MVV, maar het gemis van een groot aantal sterkhouders werd de ploeg fataal in de laatste wedstrijd van dit bijzondere seizoen. De Bossche eer werd nog wel gered door Jizz Hornkamp, die met een vrije trap zijn 20e treffer maakte en daarmee de eindstand van 3-1 op het scorebord schoot. Mooi moment nog voor de zeventienjarige Ryan Leijten: de jonge aanvaller mocht vijf minuten voor tijd zijn debuut in het betaald voetbal maken. Een onvergetelijke ervaring voor Leijten die doorgaans speelt in de Onder 18 van FC Den Bosch.

Daarmee eindigt het seizoen voor FC Den Bosch met een nederlaag in Maastricht. De ploeg groeide naarmate het seizoen vorderde en kende een prima vierde periode waarin het uiteindelijk dertien punten haalde en persoonlijke successen mocht vieren in de vorm van Hornkamp als beste speler en Meerveld als beste talent van de periode.