Debuut als een jongensboek voor Jochem Scheij

Foto: Kees Vos Fotografie

Een jongensboek. Zo mag je het  competitiedebuut van Jochem Scheij in het eerste elftal van FC Den Bosch, afgelopen vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport, wel noemen. Koud drie minuten ingevallen gaf negentienjarige Elshoutenaar een assist op Jizz Hornkamp, die met zijn  treffer definitief de zege voor de Vliertbewoners veilig stelde. 

Had een halfjaar geleden gezegd dat Jochem bij de eerste wedstrijd in de Keukenkampioen Divisie in deze nieuwe competitie minuten zou maken in vlaggenschip van FC Den Bosch, dan zou hij dat niet hebben geloofd.  “Ik had er al rekening mee gehouden dat ik bij De Beloftes mee zou spelen”, zegt de middenvelder, die tot zijn elfde bij SC Elshout voetbalde en een jaartje RKDVC door de scouts van FC Den Bosch werd opgepikt. “Maar de club moest bezuinigen, dus gingen er veel spelers de deur uit. Daardoor lagen er kansen voor jonge voetballers, waaronder ik.”

En dat bleek zo te zijn. “Een paar maanden geleden werd ik gebeld,  ik zou met de selectie mee gaan trainen.” In de oefenwedstrijden tegen MVV en NAC zat Jochem op de bank; tegen de Bredanaar rook hij aan het echte werk: hij viel in. Opmerkelijk: in de finale oefenpot tegen TEC ontbrak hij op het appèl. “Voordat ik bij het eerste kwam had ik nog een vakantie geboekt. In goed overleg met de club mocht ik een weekje weg.”

Een debuut smaakt natuurlijk naar meer.  Of dat gaat lukken,  is ongewis. “De club heeft een nieuwe eigenaar. Die gaat nog andere, meer ervaren, spelers aantrekken. Dan bestaat er een kans dat ik toch weer bij de Beloften terechtkom.  Nee, dat is niet erg. Zeker als je weet dat ik soms lastig heb gehad, dat het er in de jeugd op leek dat ik het niet zou redden bij FC Den Bosch.”

Hoe dan ook, dat droomdebuut zal hem altijd bijblijven. “De beelden sla ik op in de cloud.”

DenBosch.Nieuws bedankt Kees Vos Fotografie voor de foto

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen