Mike Carlson naar Heroes Den Bosch

Foto: Pixabay

Heroes Den Bosch heeft Mike Carlson gecontracteerd. De 30-jarige Amerikaan komt over van het Spaanse Acunsa GBC, dat afgelopen seizoen uitkwam in de prestigieuze Liga ACB. Carlson speelde college basketball voor Truman State University en begon zijn professionele loopbaan op het Spaanse tweede niveau bij CB Clavijo.

Na twee seizoenen bij de club kwam de stretch 4 uit voor Acunsa GBC (toen Spa-2), Oviedo CB (Spa-2), A.S.D. Latina en JuveCaserta (beide Ita-2), alvorens hij terugkeerde bij Acunsa GBC, ditmaal acterend op het hoogste niveau van Spanje. Carlson tekent in Den Bosch een contract voor één jaar.

“Mike heeft bewezen een uitstekende speler te zijn,” vertelt head coach Erik Braal. Hij vervolgt: “Hij beschikt over een goed schot, maar is daarnaast vooral slim, verdedigend sterk en een echte floorleader. Bovendien bezit hij een schat aan ervaring, wat in combinatie met zijn leiderschapskwaliteiten van grote toegevoegde waarde voor ons kan zijn. Ik ben erg blij met de komst van Mike en eerder al Shane, Keime, Austin, Edon en Clay. Nog één topper te gaan voordat we volgende week aan het pre-season gaan beginnen.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen