Opnieuw driepunten voor FC Den Bosch

Foto: Kees Vos Fotografie

Zes punten uit twee wedstrijden; een competitiestart om van te dromen voor FC Den Bosch. Ook in het tweede competitieduel trokken de Bosschenaren aan het langste eind en namen de drie punten mee uit Eindhoven. Vlak voor tijd kroonde Jizz Hornkamp zich wederom tot de gevierde man. 

De wedstrijd op Sportpark De Herdgang ging lang gelijk op. Met name in de eerste helft was er weinig activiteit voor beide doelen. Er werd aardig gevoetbald tot het vijandelijk zestienmetergebied, waar het vaak ontbrak aan de nauwkeurigheid in de laatste pass. Jong PSV was nog het dichts bij de openingstreffer in de eerste helft. Van der Steen moest tot tweemaal toe reddend optreden op pogingen van afstand. Namens Den Bosch kopte Hornkamp nog een bal op het dak van het doel.

Na de hervatting koos FC Den Bosch ervoor om eerder de diepte te zoeken. Verdedigers Van Grunsven en Van den Bogert kregen de opdracht om met cross- en diepteballen achter de defensie van Jong PSV de druk te verhogen op de Eindhovenaren. In de beginfase van de tweede helft resulteerde dat in een mogelijkheid voor Hornkamp, die net niet lekker uitkwam om het doel van Roulaux onder vuur te kunnen nemen. Ondanks het opportunistische spel van de Bosschenaren leek de wedstrijd ook in de tweede vijfenveertig minuten maar niet los te komen. Zelfs nadat scheidsrechter Dröge een kwartier voor tijd Jong PSV-aanvaller Nigel Thomas met een zwaar bestrafte tweede gele kaart van het veld stuurde kon Den Bosch moeilijk aanspraak maken op een treffer.

Hornkamp kroont zich tot matchwinner
Met een tactische omzetting waarbij Ryan Leijten van het middenveld naar linksbuiten ging, Victor van den Bogert als extra stormram mee naar voren mocht en Rik Mulders de plaats van de moegestreden Sebastiaan van Bakel innam, probeerde De Gier alsnog een late treffer te forceren. Met succes zou achteraf blijken. Een lange bal van Felida werd in eerste instantie nog weggewerkt, waarna Leijten de bal oppikte, de voorzet gaf op Jizz Hornkamp, die met de onderkant van zijn schoen met een uiterste poging doelman Roulaux van Jong PSV wist te verschalken en daarmee de bevrijdende 0-1 voor FC Den Bosch op het scorebord zette. Hij schoot hiermee zijn ploeg opnieuw naar een overwinning, waardoor FC Den Bosch samen met ADO Den Haag, TOP Oss en Jong AZ na twee duels ongeslagen aan kop gaat in de Keuken Kampioen Divisie.

Aanstaande vrijdag wacht een thuisduel in Stadion De Vliert waarin FC Den Bosch het opnieuw mag opnemen tegen een belofteploeg. Dit keer komt Jong Ajax op bezoek. Tickets voor dat duel zijn te verkrijgen via de online ticketshop: https://tickets.fcdenbosch.nl/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen