FC Den Bosch klopt koploper

Na vier nederlagen op rij heeft FC Den Bosch eindelijk weer eens de drie punten mogen bijschrijven. In eigen huis wonnen de Bosschenaren met 2-1 van koploper Jong AZ. Roy Kuijpers was de gevierde man met twee doelpunten.

Binnen het halfuur kwam FC Den Bosch op voorsprong. Een verdediger van Jong AZ kopte de bal onvoldoende hard terug op zijn eigen doelman, waardoor Roy Kuijpers kon oppikken en met een lob doelman Westerveld kon verschalken. Na de openingstreffer leek het er even op dat FC Den Bosch kon doordrukken. Kuijpers profiteerde opnieuw van een miscommunicatie in de defensie van de Alkmaarders, maar de eindpass op Soufyan Ahannach was te zacht om een echte doelkans te kunnen creëren.

Na rust kwamen de gasten uit Alkmaar goed uit de startblokken. Ietwat onfortuinlijk kreeg verdediger Dylan Ryan in de 58e minuut de bal tegen de hand, waarna scheidsrechter Cantineau direct naar de stip wees. Yusuf Barasi legde succesvol aan voor de gelijkmakende 1-1. Na die gelijkmaker kantelde de wedstrijd meer in de richting van Jong AZ. Met korte combinaties sneden ze af en toe gemakkelijk door de Bossche linies, maar gelukkig leed het niet tot grote kansen. Waar het vorige week in Venlo misging in de laatste minuten, zat het deze keer mee voor de ploeg van hoofdtrainer Jack de Gier; in de 84e minuut schonk Kuijpers zijn elftal de overwinning met zijn tweede van de avond. Hij profiteerde opnieuw van een slippertje in de defensie van Jong AZ en schoot de 2-1 binnen.

Een heerlijke overwinning na vier nederlagen op rij. Volgende week vrijdag gaat FC Den Bosch op bezoek bij FC Emmen. In Drenthe wordt om 20.00 uur afgetrapt.