Bekeravontuur voor FC Den Bosch al voorbij

FC Den Bosch ziet het bekertoernooi al in de eerste ronde vroegtijdig eindigen. Op bezoek bij Roda JC dinsdagavond kwamen de Bosschenaren in de eerste helft nog wel op voorsprong, maar moest het na de pauze twee doelpunten slikken (2-1). Dylan Vente schoot de thuisploeg in de 90e minuut naar de tweede ronde van de TOTO KNVB beker.

In de eerste helft controleerde FC Den Bosch de wedstrijd. Zonder grote kansen te creëren kwamen de ploeg van De Gier zeven minuten voor rust op een 0-1 voorsprong. Roy Kuijpers kreeg de bal panklaar van de voet van Soufyan Ahannach en verschalkte doelman Rody de Boer met een subtiele voetbeweging. Voor het openingsdoelpunt ging de wedstrijd beide kanten op. De eindpass ontbrak vaak, waardoor er weinig doelrijpe kansen te noteren waren in de eerste vijfenveertig minuten.

Na de pauze nam Roda JC het heft in handen. Dat resulteerde in een snelle gelijkmaker. In de 54e minuut tikte Dailon Livramento van dichtbij de bal achter Van der Steen, nadat de doelman enkele seconden voorafgaand al een inzet van Werker tegen de lat zag spatten. De 1-1 van Livramento gaf de Limburgers extra energie om op zoek te gaan naar een tweede treffer. Met enkele kwaliteitsimpulsen vanaf de bank met onder andere Patrick Pflücke en Dylan Vente, ging Roda JC in het laatste kwartier nadrukkelijk op zoek naar de winnende treffer. Waar Den Bosch afgelopen vrijdag in Dordrecht in de laatste minuut de gelijkmaker moest incasseren, kreeg het nu opnieuw de deksel op haar neus aan het eind van de wedstrijd. Invaller Emmers trok de bal voor op Vente, die ook zijn invalbeurt bekroonde met de winnende goal. Van dichtbij schoot de spits raak. De late dreun kwam FC Den Bosch niet meer te boven. Het bekeravontuur eindigt hiermee vroegtijd voor de Bosschenaren met een nederlaag in Kerkrade.

Lang tijd om te rouwen is er niet. Aanstaande vrijdag komt Jong FC Utrecht op bezoek in De Vliert. Om 20.00 uur wordt er in De Vliert afgetrapt.