FC Den Bosch wint van Jong FC Utrecht

Met drie wedstrijden in zeven dagen tijd, waarin werd gelijkgespeeld in Dordrecht (3-3) en de tweede ronde van de KNVB beker niet bereikt kon worden (2-1) in Kerkrade, sloot FC Den Bosch af met een thuiswedstrijd tegen het beloftenelftal van FC Utrecht. De veel besproken laatste minuten van de duels in Dordrecht en Kerkrade werden op vrijdagavond 29 oktober wel doorstaan. FC Den Bosch trok een nipte overwinning 2-1 over de streep en ziet zichzelf hierdoor klimmen op de ranglijst.

Opnieuw gingen de Bosschenaren sterk van start in een competitiewedstrijd. Binnen twee minuten had Mohamed Berte al de openingstreffer op zijn schoen nadat Salasiwa hem prima wist te bedienen. Tot zijn eigen verbazing wist doelman De Keijzer de inzet van de Belg nog te redden en voorkwam hiermee een vroege Bossche treffer. Het thuispubliek hoefde echter niet lang te wachten om alsnog te mogen juichen. In de negentiende minuut was het opnieuw Roy Kuijpers die zijn ploeg op voorsprong wist te schieten. Van dichtbij schoot de buitenspeler voor de negende keer dit seizoen raak (acht competitiedoelpunten en één in de beker) en zette daarmee zijn naam achter de eerste treffer van de avond. Toch lieten ook de gasten van zich horen; met name Eros Maddy ontsnapte regelmatig aan de aandacht van de laatste linie van FC Den Bosch, maar tot doelrijpe kansen kwam het niet voor de Utrechters. Op slag van rust wist Mohamed Berte de score te verdubbelen. Met zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal, bracht hij FC Den Bosch op een comfortabele 2-0 voorsprong bij het opzoeken van de kleedkamers.

In de tweede helft kabbelde het spel wat op-en-neer. Beide ploegen kwamen moeilijk tot voetballen, waar FC Den Bosch nog twee mogelijkheden kreeg via Berte en Ahannach om de bevrijdende derde Bossche treffer op het scorebord te zetten. Jong FC Utrecht-doelman De Keijzer, die later ook hulp kreeg van zijn defensie bij een inzet van Ahannach, voorkwam meermaals dat FC Den Bosch de wedstrijd in het slot kon gooien. Het leidde uiteindelijk zelfs tot een aansluitingstreffer van invaller Ayman Sellouf. De buitenspeler schoot in de 78e minuut van dichtbij raak en bracht met de 2-1 de spanning terug in de wedstrijd. Ondanks meerdere pogingen van de gasten uit Utrecht om de gelijkmaker op het bord te zetten, trok FC Den Bosch de drie punten dit keer wel over de streep. Na twee fatale eindfases tegen FC Dordrecht en Roda JC, waarin Den Bosch in beide wedstrijden vaak de deksel op haar neus kreeg, hoefde men in dit duel geen tegentreffer in blessuretijd te incasseren en kon de overwinning gevierd worden.

Door deze overwinning kon de stap naar de middenmoot van het klassement gezet worden. Met zestien punten uit dertien wedstrijd vinden we onszelf terug op plaats twaalf op de ranglijst. Volgende week vrijdag komt De Graafschap op bezoek in Stadion De Vliert. Op vrijdag 5 november wordt er om 20.00 uur afgetrapt.