Knappe overwinning van FC Den Bosch op De Graafschap

Een strijdbaar FC Den Bosch knokt zich in de tweede thuiswedstrijd op rij naar opnieuw naar een 2-1 overwinning. Zonder de zieke hoofdtrainer Jack de Gier, die op de bank werd vervanger door Van Overbeek en Calderwood, knokten de Bosschenaren zich tegen De Graafschap naar een knappe driepunter.

De wedstrijd begon wat moeizaam voor de thuisploeg. De Doetinchemners namen van begin af aan het heft in handen, met als gevolg dat Van der Steen meerdere keren reddend moest optreden op inzetten van de aanvallers van De Graafschap. Tot het moment dat in de 21e minuut de sluitpost alsnog zijn meerdere moest erkennen in een droge knal van afstand van Jeffry Fortes. Na de 0-1 van Fortes ging Den Bosch direct op zoek naar de gelijkmaker. En wie anders dan Roy Kuijpers zette opnieuw zijn naam op het scorebord met een inzet van dichtbij en bracht hiermee zijn ploeg nog voor het half uur op 1-1. Toch bleven de gasten uit de Achterhoek in het restant van de eerste helft de bovenliggende partij. Prettig voor Den Bosch was het feit dat Van der Steen zijn mannetje bleef staan en FC Den Bosch hierdoor met een gelijke stand de rust wist te bereiken.

Ahannach kroont zich tot matchwinner
Na rust was het een gelijkopgaande strijd. De Graafschap voerde nog steeds wel licht de boventoon, maar FC Den Bosch kwam er regelmatig goed uit en wist dan ook gevaarlijk te worden. Het gevoel heerste dat wie een doelpunt zou maken ook direct als winnaar van het veld zou stappen. Niets bleek minder waar. Soufyan Ahannach dribbelde een kwartier voor tijd vanaf de linkerkant het zestienmetergebied in en haalde fantastisch uit richting het doel van keeper Jurjus, die kansloos was op de inzet van Ahannach. Het doelpunt werd samen met een ontketende M-Side gevierd, dat de ploeg in de laatste fase er doorheen wist te slepen. Verder dan enkele plaagstootjes kwam De Graafschap niet meer. De 2-1 van Ahannach werd het winnende doelpunt in een mooie en sfeervolle voetbalavond in Stadion De Vliert.

Door deze overwinning komt FC Den Bosch de top 10 van de ranglijst binnen en doet het goede zaken in de strijd om de periodetitel. Op maandag 15 november staat de volgende belangrijke wedstrijd op het programma. In Maastricht gaan de Bosschenaren op bezoek bij MVV. De wedstrijd wordt om 20.00 uur afgetrapt.