FC Den Bosch verliest in Volendam

Een periodekraker in Volendam waar in het Kras Stadion de nummers 2 en 4 van de tweede periode elkaar troffen. De laatste kans voor FC Den Bosch om zich definitief te mengen in de strijd om de titel waarmee de ploeg zich zou verzekeren van een ticket voor de play-offs aan het einde van het Keuken Kampioen Divisie seizoen. Ondanks een sterke eerste helft trok de thuisploeg aan het langste eind: 3-0.

FC Den Bosch begon prima aan de uitwedstrijd bij de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Met verzorgd positiespel en het mes tussen de tanden was de ploeg van trainer Jack de Gier met regelmaat de bovenliggende partij in het vissersdorp. Het vergat echter de mogelijkheden te verzilveren en daarmee zichzelf te belonen voor een prima eerste helft. Sterker nog; op slag van rust kreeg men de deksel op de neus. Gaetano Oristanio dook op achter de Bossche defensie en verschalkte doelman Van der Steen met een inzet in de verre hoek. Door de treffer van de Italiaanse huurling van Internazionale gingen beide ploegen aan de thee met een 1-0 tussenstand.

De openingstreffer van Volendam leek die ploeg vleugels te hebben gegeven in de tweede helft. Binnen het kwartier na de pauze verdubbelde de thuisploeg de score. Salasiwa probeerde de bal weg te werken uit het eigen zestienmetergebied, zag Mühren voor zich opduiken die hem de bal ontfutselde en de 2-0 voor de Volendammers tegen de touwen schoot. Na de tweede treffer was het Bossche verzet gebroken. Met enkele aanvallende wissels probeerde De Gier nog wat te forceren, maar tot een Bosch’ offensief kwam het helaas niet. Zo’n twintig minuten voor het laatste fluitsignaal zette opnieuw Robert Mühren een kruisje achter zijn naam. Zijn tweede doelpunt van de avond zou ook direct de laatste treffer in dit duel zijn: 3-0. Een eretreffer voor FC Den Bosch had meer dan verdiend geweest. Zeker in de blessuretijd had scheidsrechter Martens de bal nog op de stip moeten leggen nadat invaller Berte onreglementair van de bal werd gezet in de Volendammer doelmond. De leidsman liet het aan zich voorbij gaan, waardoor de 3-0 stand op het scorebord bleef staan.

Door deze nederlaag is er theoretisch nog een kleine kans op de periodetitel voor FC Den Bosch, ware het niet dat er meerdere kapers op de loer liggen. Na vier overwinning op rij moeten de Bosschenaren na lange tijd dus weer eens het onderspit delven. Volgende week vrijdag een nieuwe kans. In de eigen Vliert ontvangt FC Den Bosch dan provinciegenoot NAC Breda. De wedstrijd wordt vrijdag 3 december om 20.00 uur afgetrapt.