Pak slaag voor FC Den Bosch tegen NAC Breda (0-5)

Op vrijdagavond 3 december trof FC Den Bosch in eigen huis provinciegenoot NAC Breda. Het werd een avond om snel te vergeten voor FC Den Bosch. Na een 0-1 ruststand liepen de gasten uit Breda in de tweede helft uit naar 0-5. Kees Vos Fotografie maakte de foto’som eem leeg stadion

Den Bosch begon op eigen veld met enkele wijzigingen in de basisopstelling; door het plotselinge vertrek van Roy Kuijpers naar RKC Waalwijk kreeg Mohamed Berte de kans om zich te laten zien als rechtsbuiten. Ook achterin zag de laatste linie er iets anders uit dan in het uitduel bij FC Volendam. Teun van Grunsven keerde terug in de basis, wat ten koste ging van Gaston Salasiwa. Door de terugkeer van Van Grunsven schoof Van der Winden naar de linksbackpositie.

Moeite met de snelheid van Antonia
Vanaf het eerste fluitsignaal was het NAC Breda dat de boventoon voerde in dit duel. In de zesde minuut ontsnapte FC Den Bosch aan een vroege achterstand, nadat Boris van Schuppen de bal vanuit de doelmond miraculeus over het doel wist te schieten. Na deze wake-up call leek de ploeg van trainer Jack de Gier wat beter in de wedstrijd te komen. Dat resulteerde in een goede kans voor de diepgaande Ryan Leijten, maar de middenvelder zag doelman Nick Olij overtuigend uit zijn doel komen en uiteindelijk de mogelijkheid op de openingstreffer onschadelijk maken. Het zou achteraf de enige mogelijkheid in de eerste helft voor de thuisploeg blijken te zijn.

In het restant van de eerste helft waren het met name de Bredanaars die in De Vliert hun wil oplegden aan de Bosschenaren. Jarchinio Antonia was met zijn snelheid een constante plaag voor de defensie van FC Den Bosch en ontsnapte met enige regelmaat aan zijn directe tegenstander. Diezelfde Antonia schreef in de 24e minuut een assist op zijn naam, door de bal breed te leggen op Ralf Seuntjens, die via het been van FC Den Bosch-verdediger Victor van den Bogert zijn inzet achter Van der Steen binnen zag ploffen: 0-1.

Tweede treffer zorgt voor mentaal breekpunt
Na de pauze veranderde er niets aan het spelbeeld en kwamen de gasten binnen het kwartier op een 0-2 voorsprong. Opnieuw kwam de bal bij Antonia terecht, die simpel voor zijn tweede assist van de avond aantekende door Kaj de Rooij op maat te bedienen. Na de tweede treffer leek het Bossche verzet volledig gebroken. Er leek mentaal iets te zijn geknakt waardoor NAC Breda de score vrij snel wist uit te bouwen. Boris van Schuppen tekende net na het uur voor de 0-3, waar Thom Haye met een vrije trap twee minuten later de 0-4 op het scorebord zette. Een kwartier voor tijd deed invaller Kestens ook nog een duit in het zakje; hij schoot de 0-5 tegen de touwen en bepaalde daarmee de eindstand.

Een vervelende avond voor de jonge Bossche ploeg. Door deze nederlaag zakt FC Den Bosch twee posities op de ranglijst en vind men zichzelf terug op de 10e plaats. De komende weken staan er nog twee uitduels op het programma voordat de winterstop ingaat: volgende week vrijdag, 20.00 uur, gaan de manschappen van Jack de Gier op bezoek bij Roda JC in Kerkrade.