FC Den Bosch verliest met 13-0 van PEC Zwolle

Op vrijdagavond speelde FC Den Bosch tegen PEC Zwolle. In het Mac3Park Stadion ging FC Den Bosch hard onderuit. 13-0 Wouter van der Steen en Joey Konings, die afgelopen zondag geblesseerd uitvielen in de wedstrijd tegen ADO Den Haag, werden in de basiself vervangen door Konrad Sikking en Sebastiaan van Bakel. Victor van den Bogert, Rik Mulders en Anass Ahannach bleken ook niet wedstrijdfit. Voor hen speelden Jorn van Hedel, Nick de Groot en Steven van der Heijden.

In de 2e minuut is het al raak. Na het felle drukzetten van de thuisploeg is het Tolis Vellios die de bal over Sikking heen schiet. Twee minuten later is het alweer raak. Na een actie vanaf de linkerkant weet weer Tolis Vellios de bal achter Sikking te werken.

Na tien minuten is het de beurt aan FC Den Bosch. Faris Hammouti verovert de bal en steekt Sebastiaan van Bakel weg. De rappe aanvaller sprintte zijn verdediger voorbij, maar verloor het 1-op-1 duel met doelman Schendelaar.

Binnen het kwartier is het nog twee keer raak voor de thuisploeg. Vanaf de 16 schiet alweer Tolis Vellios de bal in het net. Twee minuten later is het Haris Medunjanin die het net weet te vinden. In de 17e minuut is het weer PEC Zwolle die de bal binnen werkt. Deze wordt echter afgekeurd door buitenspel. In de 20e minuut is het echter wel 5-0. Ook Younes Taha zet zijn naam op het scoreformulier. Na een klein half uur wandelt PEC Zwolle door de verdediging en het is weer Tolis Vellios die de 6-0 op het scorebord zet. Net na het half uur brengt PEC Zwolle de score op 7-0.

In de rust brengt Jack de Gier Ryan Leijten in de ploeg. Sebastiaan van Bakel blijft achter in de kleedkamer.Het eerste moment na rust is het alweer raak. Lennart Thy schiet de 8-0 binnen. Na een uurtje brengt PEC Zwolle de stand op 9-0. Thomas Beelen schiet de bal vanaf de 16 in de kruising. Enkele momenten later minuut kopt Lennart Thy de 10-0 binnen. De 72e minuut weet invaller Lennart Thy nog zijn hattrick te maken. Hij maakt de 11-0. Vlak voor tijd schiet Thomas van den Belt de stand naar 12-0. In de allerlaatste seconde weet Davy van den Berg er 13-0 van te maken.

FC Den Bosch: Sikking, Van Hedel (67. Barglan), Zelalem, Van Der Heijden, Verbeek, De Groot (67. Ryan), Kalinauskas, Van Bakel (46. Leijten), Hammouti, Bowat, Gyamfi