FC Den Bosch weet weer eens te winnen

FC Den Bosch speelde vrijdagavond thuis tegen FC Dordrecht. Dit was de eerste wedstrijd in de vierde periode voor FC Den Bosch. Het werd 3-1. Er waren twee wijzigingen aan de zijde van FC Den Bosch tegenover de verloren wedstrijd in Venlo. Wouter van der Steen en Tomas Kalinauskas keerden terug in de basis na terugkomst van hun blessures. Zij vervingen Konrad Sikking en Sebastiaan van Bakel in de basis.

FC Den Bosch begon sterk aan de wedstrijd, de ploeg van Willam van Overbeek wist dan ook de eerste kansen te creëren. Ryan Leijten werd 1-op-1 gestuurd door Danny Verbeek, maar Liam Bossin wist zijn inzet te keren. Ook een vrije trap van Danny Verbeek werd nog net tot corner verwerkt. Na twintig minuten was het weer een vrije trap van Danny Verbeek die tot hoekschop verwerkt werd.

Na een halfuur wist FC Den Bosch zichzelf te belonen. Dennis Gyamfi speelde zijn directe tegenstander uit en stuurde Tomas Kalinauskas weg aan de linker zijde. Tomas Kalinauskas gaf de bal voor, waarna Brito deze voorbij zijn eigen doelman werkte. Vijf minuten later werd FC Dordrecht gevaarlijk, Jari Schuurman schoot van afstand en raakte de paal.

Kort voor rust wist FC Den Bosch de score te verdubbelen. Na knap combineren tussen Danny Verbeek, Gedion Zelalem, Tomas Kalinauskas en Dennis Gyamfi aan de linkerzijde, gaf Danny Verbeek de bal laag voor. Faris Hammouti schoot van dichtbij binnen. Dit werd ook de ruststand. 2-0.

Tien minuten na rust bracht FC Dordrecht de spanning terug in de wedstrijd. Jari Schuurman gaf een voorzet op Tidjany Toure. Toure wist de bal aan te nemen en zichzelf vrij te draaien, hierna schoot hij de bal in de verre hoek. Vrijwel direct na dit doelpunt kreeg FC Den Bosch een kans om de marge weer op twee te brengen. Danny Verbeek gaf een steekpass op Faris Hammouti, wiens schot te zacht was om FC Dordrecht doelman Lian Bossin echt in verlegenheid te brengen.

Nog voor het uur was het wel raak. Dit keer was het Faris Hammouti die op zijn beurt Danny Verbeek bediende. Danny Verbeek kreeg een pass in de diepte waarna hij de doelman passeerde en in open net binnenschoot. Dit doelpunt gaf FC Den Bosch weer een marge van twee doelpunten. FC Den Bosch bleef hierna doorgaan met kansen creëren.

Een kwartier voor tijd bleef FC Den Bosch druk zetten om de score te vergroten. Danny Verbeek kapte zijn tegenstander uit maar het van richting veranderde schot ging rakelings naast het Dordrechtse doel. Nog geen twee minuten later gaf Danny Verbeek de bal diep op Faris Hammouti, de spits van vandaag schoot de bal van dichtbij net naast. Snel genoeg na deze kans was het de beurt van Ryan Leijten, Danny Verbeek werd diep gestuurd middels een pass met buitenkant rechts van Tomas Kalinaukskas. Na een korte dribbel van Danny Verbeek nam Ryan Leijten de bal over, waarna hij rakelings naast schoot.

Na deze kansen wist FC Den Bosch zichzelf niet nog verder te belonen voor het goede spel. Gecreëerde kansen werden niet meer benut. De stand van 3-1 bleef tot het eindsignaal op het scorebord staan.

Volgende week speelt FC Den Bosch op zondag, uit tegen Heracles Almelo. Er zijn nog autocombi tickets beschikbaar via de ticketshop.

FC Den Bosch: Van der Steen, Van den Bogert, Zelalem, Van der Heijden, Verbeek, Kalinauskas (83. Van Bakel), Mulders, Leijten, Hammouti, Bowat, Gyamfi

FC Dordrecht: Bossin, El Azzouzi, Reemst (46. Miceli), Longo (80. Doesburg), Schuurman, Van der Avert (63. Noc), Receveur, Aberkane (46. Schippers), Van Huizen, Touré (80. De Bie), Brito