Pool Damian Korba nieuwe Head of Performance FC Den Bosch

Foto: Kees Vos Fotografie

Damian Korba is met ingang van het nieuwe seizoen de Head of Performance bij FC Den Bosch. De 29-jarige Pool zal de leiding nemen over de fysieke ontwikkeling van de selectiespelers.

Korba was tussen 2017 en 2022 actief bij Lechia Gdańsk, waar hij eenzelfde rol had. Hier werkte hij al samen met hoofdtrainer Tomasz Kaczmarek. Korba over zijn overstap naar FC Den Bosch: “Ik ben blij met de overstap naar FC Den Bosch. Toen ik hier voor de eerste keer kwam, zag ik meteen dat het een club is met een rijke historie en tradities. Mensen rondom de club willen de club graag succesvol zien. Ik geloof dat we met hard en slim werk, het komende seizoen beter kunnen laten verlopen dan het vorige.”

Technisch Manager Yousuf Sajjad: “We zijn erg blij dat Damian bij FC Den Bosch komt als Head of Performance. Het is een cruciale rol, maar nog belangrijker voor waar we staan met onze pogingen om belangrijke delen van de club te professionaliseren en over te stappen naar een prestatiegerichte cultuur. Damian zal toezicht houden op een afdeling die verantwoordelijk is voor de conditie van onze spelers. Dit omvat individuele krachttraining, voeding, blessurepreventie/-behandeling en andere cruciale gebieden die de fysieke ontwikkeling van onze spelers ondersteunen. We denken dat Damian echte waarde zal toevoegen aan onze pogingen om een basis te leggen en duurzame progressie te creëren binnen ons spelende team.”

 

Cookieinstellingen