Aanvoerder Danny Verbeek is voorlopig niet inzetbaar

Foto: Kees Vos Fotografie

Aanvoerder Danny Verbeek is voorlopig nog niet inzetbaar. Dat is de conclusie van nader onderzoek dat de aanvaller vorige week onderging. Omdat de Bosschenaar pijn bleef houden aan zijn gekwetste enkel en zijn herstel niet zoals verwacht vorderde, werd besloten een specialistisch orthopeed te consulteren. Zijn conclusie: de enkel van Verbeek mag voorlopig niet worden belast.

De aanvaller liep de oorspronkelijke blessure al in maart dit jaar op en speelde daarna geen wedstrijd meer. Uit MRI-onderzoek bleek toen dat Verbeek ‘een vervelend trauma’ had opgelopen en dat het herstel hiervan enige maanden in beslag zou nemen. Verbeek, die in juli een nieuw tweejarig contract bij FC Den Bosch tekende, hoopte tijdens de voorbereiding op het huidige seizoen weer bij de selectie aan te kunnen sluiten. Om dat voor elkaar te krijgen, revalideerde Verbeek door tijdens de zomerstop. Pre-season bleek dat er toch nog een aantal weken nodig waren om Verbeek helemaal fit te krijgen voor de groepstrainingen.

Niet lang nadat Verbeek de groepstraining hervatte, ging het opnieuw mis tijdens een demonstratietraining op de Open Dag van de club. Door een ongelukkig moment liep Verbeek op dezelfde plek een nieuw trauma op. Bij het MRI-onderzoek begin augustus werd de ernst van dat letsel niet opgemerkt, waardoor de aanpak van het nieuwe revalidatietraject van Verbeek niet de juiste is geweest. Naar nu blijkt was direct rust nemen beter geweest. Het is de vraag of Verbeek dit kalenderjaar nog in officiële wedstrijden in actie kan komen. Na de rust- en conservatieve behandelfase wacht Verbeek een periode van ‘optrainen’ en wedstrijdfit worden. Op dit moment is nog niet te zeggen hoeveel tijd Verbeek daarvoor nodig heeft.

Danny Verbeek: “Ik voelde zelf al langer dat het niet goed zat en ook de fysio verbaasde zich over het uitblijven van progressie. Doordat er in eerste instantie helaas een verkeerde diagnose is gesteld, heb ik een aantal weken verloren. Het is voor mij persoonlijk enorm teleurstellend dat ik na de lange herstelperiode van de eerste blessure nu ben teruggeworpen in het herstelproces van de recente blessure. Als speler en zeker ook als aanvoerder, wil ik mijn bijdrage leveren aan het team. Dat ik dat nu noodgedwongen vanaf de zijlijn moet doen is moeilijk verteerbaar, maar in elk geval weten we nu wat er mis is en dus ook wat de beste behandelmethode is. Nu verleg ik mijn focus van zo snel mogelijk weer spelen, naar zo snel mogelijk herstellen.”

Tomasz Kaczmarek: “Ik heb met Danny te doen. Hij heeft keihard en heel gedisciplineerd aan zijn herstel gewerkt om vanaf het begin van het seizoen te kunnen spelen voor het team. Het hele proces sinds Danny geblesseerd raakte is erg frustrerend geweest. We zullen Danny steunen waar we kunnen en er alles aan doen om hem zo goed mogelijk te begeleiden om nog dit jaar weer op het veld te staan. Als speler en als aanvoerder is Danny voor ons van bijzondere waarde.”

 

Cookieinstellingen