Strafschop nekt FC Den Bosch in Emmen

Foto: Kees Vos Fotografie

Na een lange busrit moesten de Bosschenaren het opnemen tegen FC Emmen. Een strafschop was in deze wedstrijd doorslaggevend. 1-0.

Tomasz Kaczmarek voerde twee wijzigingen in de basiself door vergeleken met de vorige wedstrijd. Ikeshita mocht er niet bij zijn door een schorsing en werd vervangen door Oulad M’Hand. Voor Leijten werd ook ruimte gemaakt om aan de aftrap te beginnen, die stond op de plek van Boumassaoudi. Oude bekende Joey Konings begon bij de tegenstander op de bank.

De openingsfase betekende veel balbezit voor de thuisploeg. Langzaamaan werd vanuit achter een doorgang naar voren gezocht. De eerste echte kans was dan ook voor FC Emmen. Na een aantal duels voor de bal achter elkaar kwam hij terecht bij Parzyszek. Die krulde de bal op fraaie wijze richting de bovenhoek. Alleen was daar Ojrzynski die met een geweldige duik de bal op de lat kon tikken. De Bosschenaren kwamen goed weg, met dank aan de doelman.

De mannen uit Drenthe bepalen na kwart wedstrijd het spelbeeld, maar tot grote kansen leidde het nog niet. In het laatste gedeelte van het veld rondom en in de zestien ontbrak de laatste geslaagde pass of actie. Ojrzynksi moest wel een paar keer de schoten die recht door het midden kwamen tegenhouden en dat ging hem goed af. In deze fase van de wedstrijd moest FC Den Bosch het echt hebben van de snelle uitbraken naar voren. Daarbij ontstonden momenten waarbij Emmen achterin met weinig verdedigers stond.

In de 33e minuut ontstond daar een echte grote kans voor de Bosschenaren. Met een mooie combinatie aan de zijkant van het veld konden Oulad M’Hand en Mulders samen erdoorheen komen. Mulders was de aangewezen man van de twee om de actie te maken in het strafschopgebied. Hij wist een man goed te passeren maar kon daarna niet lekker tot een schot komen, waardoor de kans verkeken was.

Vijf minuten later was het geluk op. Een tackle die in werd gezet door Zelalem zorgde ervoor dat zijn hand tegen de bal aankwam. De scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip en Vlak mocht aan gaan leggen namens FC Emmen. Die bleef foutloos en zette de thuisploeg op voorsprong. 1-0.

De mannen van Tomasz Kaczmarek gingen dus rusten met een minimale achterstand en hadden nog alles om voor te spelen.

Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft.

De start van de tweede helft was rustig en bestond uit beide ploegen die zoekende waren. Het eerste kwartier van de tweede helft ging dus ook gelijk op. Wel was de eerste halve kans voor FC Emmen. Burnet mistte met een keiharde poeier net het doel.

Even later in de 63e minuut viel een lange bal net over de verdediging van Emmen heen en sprintte Kostorz met de bal richting de hoek van de zestien. Vanaf daar wist hij Oulad M’Hand te bedienen. Die passeerde mooi zijn directe tegenstander en haalde hard in de korte hoek uit. Hoekstra kon daar alleen helaas met een uiterste inspanning de bal over de achterlijn tikken.

Een vrije trap in de 72e minuut voor FC Emmen zorgde voor een mogelijkheid voor de thuisploeg. De bal werd genomen door Mendes en kwam op een plek terecht die voor hachelijke momenten zorgde. Een kopbal van de verdediging de lucht in resulteerde in een kans om een strakke voorzet voor de goal langs te geven. Die werd geblokkeerd maar maar half weggewerkt waardoor Parzyszek op de volley kon gaan schieten. Die raakte hem met zijn scheenbeen en knalde hem over.

Om in de slotfase goed de vuist te ballen, bracht coach Kaczmarek van Bakel binnen de lijnen. Met nog twee minuten reguliere speeltijd probeerde FC Den Bosch een punt uit het vuur te slepen. In de 90e minuut zat het nog even flink mee. Scholte raakte de paal na een vlotte aanval van de thuisploeg.

Het mocht allemaal helaas niet baten en de wedstrijd eindigde dus in een 1-0 nederlaag.

Aankomende vrijdagavond speelt FC Den Bosch thuis tegen Telstar. Kaarten voor deze wedstrijd zijn nog te krijgen via https://tickets.fcdenbosch.nl.

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen